Saša Bešlić

U BiH će za nekoliko godina doći do masovnog revolta

Istaknuti ekonomski stručnjak navodi kako bh. političari svjesno unazađuju ovu državu.
Gospodarstvo / Flash | 01. 07. 2018. u 12:53 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Nažalost, u BiH će za nekoliko godina doći do masovnog socijalno-ekonomskog bunta, revolta, koji će možda pokrenuti promjene koja ta zemlja i taj narod i treba i zaslužuje'', izjavio je za Al Jazeeru Balkans Saša Bešlić, istaknuti ekonomski stručnjak i trenutačno najbolji bankar Švedske.

Bešlić je ovo kazao na pitanje o općenitom stanju u BiH, je li ova država blizu provalije, je li zakoračila ili se pak već strmoglavila uzevši u obzir zaduženost, kredite s MFF-om i propalu privatizaciju.

''Bosna i Hercegovina je danas i zadnjih 20 godina država u koju se ne ulaže zbog političkog stanja, nacionalizma, korupcije, nedostatka pravne države i feudalnog ekonomskog sustava. Nacionalizam je otrov za ekonomski i svaki drugi razvoj. Političari BiH već godinama svjesno unazađuju narod te zemlje i nažalost taj narod za njih glasuje jer su 'njihovi','' prokomentirao je Bešlić potencijal Bosne i Hercegovine za privlačenje stranog novca i investicija.

Upitan je li BiH na europskoj ekonomskoj sceni crna rupa, Bešlić je istaknuo da je BiH veliki problem za Europu.

''Ne samo rupa, nego i veliki problem s obzirom na situaciju u Europi koja se sve više bori s drugim svojim strukturalnim problemima. Europa nema više strpljenja za Bosnu i Hercegovinu, a to korumpiranim političarima u BiH najviše i odgovara. Svi koji žive u BiH biraju svoju stvarnost i ta stvarnost je slika tih birača'', zaključio je Bešlić u razgovoru za Al Jazeeru Balkans.

Kopirati
Drag cursor here to close