još pola godine

TV-pretplata ostaje uz telefonske račune

Gospodarstvo / Flash | 08. 01. 2016. u 06:51 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Povodom zahtjeva za nastavak prikupljanja RTV pretplate putem telefonskih računa do 30. lipnja ove godine, Uprava BH Telecoma obratila se Upravnom odboru Javnog RTV sistema BiH.

Iz BH Telekoma su potvrdili da postoji instrukcija Vlade FBiH o načinu prikupljanja RTV pretplate, koju, kako navode u dopisu, očekuju i službenim putem.

''BH Telecom ovakvim poslovnim potezom potvrdio je svoj ugled društveno odgovorne javne kompanije. Ostalo je da strukture vlasti na državnom i entitetskom nivou nastave aktivnosti izgradnje RTV servisa i sustava po uzusima demokratskih država'', navela je kompanija.

RTV Federacije BiH pak podsjeća da je plaćanje RTV pristojbe zakonska obveza, koja se može izvršiti putem telefonskih računa, u naplatnoj službi javnog servisa ili uplatom kod inkasanata.

Inače, Vijeće ministara Bosne i Hercegovine danas će razmatrati Nacrt zakona o izmjeni Zakona o Javnom radiotelevizijskom sustavu BiH, čiji je predlagač Ministarstvo komunikacija i prometa BiH, a kojim se predviđa da RTV pristojbu naplaćuju operatori telekoma, zaključno do 30. lipnja 2016. godine.

Tajnik Ministarstva Igor Pejić izjavio je Feni da su, u cilju neometanog financiranja i funkcioniranja, a uzimajući u obzir da još uvijek nije definiran novi model naplate RTV pristojbe, tri javna RTV servisa, putem Odbora sustava, inicirali izmjene važećeg Zakona o Javnom radiotelevizijskom sustavu BiH.

Pejić navodi da je predmetnom inicijativom predloženo produljenje važenja sadašnjeg modela naplate RTV pristojbe putem operatora telekoma do 30. lipnja, kako bi se u međuvremenu usuglasio novi model naplate.

U skladu s navedenim, Ministarstvo je pripremilo izmjenu članka 42, stavak (4) Zakona o javnom radiotelevizijskom sustavu BiH kojom je propisano da RTV pristojbu naplaćuju operatori TELEKOM-a, zaključno do 30. lipnja 2016. godine.

Kopirati
Drag cursor here to close