Mostar-Istanbul

Turkish Airlines uskoro slijeće u Mostar

Gospodarstvo / Flash | 02. 12. 2016. u 15:49 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Turkish Airlines uskoro slijeće u Mostar. Ovo je danas u večernjim satima dogovoreno u Mostaru prilikom jednodnevne posjete novoimenovanog veleposlanika Republike Turske u Bosni i Hercegovini Halduna Koca, javlja agencija Anadolija.

Direktor Zračne luke Mostar, Marin Raspudić je izrazio zadovoljstvo što je Zračnu luku Mostar posjetio turski veleposlanik Haldun Koc zajedno s izaslanstvom državne aviokompanije Turkish Airlines (THY), prilikom svoje prve službene posjete Mostaru, navodeći kako je već ranije razgovarao s generalnom konzulicom konzulata Republike Turske u Mostaru Aysom Selcan Sanli o uspostavljanju zračne linije Mostar-Istanbul.

Uspostavljanje linije tijekom ljeta

"Mislim da smo nakon dugo vremena na pravom putu da to ostvarimo. Veleposlanika smo upoznali s karakteristikama zračne luke i očekujemo da će doći do realizacije ovoga projekta. Što se tiče Mostara i ove regije, mi smo tu na dispoziciji i nastavit ćemo suradnju. Izaslanstvo Zračne luke Mostar posjetit će istanbulski aerodrom i također će doći kolege iz Istanbula u Mostar. Izaslanstvo Turkish Airlienesa će čekirati naš kvalitet i mi očekujemo da ćemo zadovoljiti te karakteristike i da će na zadovoljstvo ove regije, prije svega, doći do uspostave linije Mostar-Istanbul", kazao je Raspudić za agenciju Anadoliju napominjući kako su pri kraju intenzivni razgovori o tom projektu.

Zračna linija, kako je pojasnio, trebala bi biti uspostavljena tijekom ljetne sezone, a taj let bi se, kako ističe, povezivao na relaciji Mostar-Sarajevo-Istanbul, radi komercijalnog osnova i najvjerojatnije bi to bio četvrtak, kako bi ljudi koji budu dolazili imali jedan ugodan vikend u BiH.

"Ono što je sigurno, jeste da će se ova regija potruditi da ljudima koji dolaze pruže kvalitetnu uslugu, jer mi širimo zračnu luku i opremili smo se u nastojanju da kvalitetom budemo pristupačni i da u ovome okruženju veoma kvalitetnih zračnih luka, kao što su Sarajevo, Split i Dubrovnik, nađemo svoje mjesto", kazao je Raspudić za agenciju Anadolija.

Dobra politička suradnja

Vjeru u uspjeh i zadovoljstvo zbog skore zračne povezanosti između Turske i Bosne i Hercegovine preko Mostara izrazio je i veleposlanik Republike Turske u Bosni i Hercegovini Haldun Koc, jer, kako je kazao, Mostar je najljepši grad u Bosni i Hercegovini.

"Između dviju zemalja postoji politička suradnja, a tu su i ljudski odnosi. Ima veliki broj građana Republike Turske koji su porijeklom iz Bosne i Hercegovine, a ima dosta i građana Republike Turske koji žive i rade u Bosni i Hercegovini. Te su ljudske spone najjače i najljepše spone, pogotovo kad o Mostaru govorimo u ljetnim mjesecima, jer je jako atraktivan kao turistička destinacija za mnoge u Turskoj. Otvara mogućnosti ovdje i to nije važno samo za Tursku, već i za putnike koji bi iz drugih zemalja došli s Turskish Airlinesom", naglasio je veleposlanik Koc za agenciju Anadolija.

Veleposlanik Koc je, u sklopu cjelodnevne posjete gradu na Neretvi, pohodio brojne ustanove i institucije i održao niz sastanaka, kako bi što bolje upoznao i sagledao stanje u ovome gradu, koji je iznimno značajan za prijateljsku Republiku Tursku.

Stoga se veleposlanik Koc prvo sastao s generalnom konzulicom Republike Tuske u Mostaru Aysom Selcan Sanli. Potom su skupa pohodili Turski kulturni centar Yunus Emre u Mostaru na čelu s direktorom Yunus Dilberom.

Najljepši pogled na Stari most

Veleposlanik Koc je tom prilikom s terase ovog kulturnog objekta u srcu stare gradske jezgre Mostara uživao i u najljepšem pogledu na Stari most, jedan od najvrijednijih kulturno-povijesnih spomenika u svijetu i remek djelo osmanske arhitekture na Balkanu.

Tijekom cjelodnevnog posjeta među brojnim ustanovama i institucijama, veleposlanik Koc se sastao s gradonačelnikom Grada Mostara Ljubom Bešlićem te je posjetio Ziraat banku u Mostaru i Univerzitet 'Džemal Bijedić', gdje se sastao s rektorom Seadom Pašićem.

Također se sastao i s federalnom ministricom obrazovanja i znanosti Elvirom Dilberović, županijskim ministrom trgovine, turizma i zaštite okoline Ajdinom Teletovićem i predsjedavajućim Zastupničkog doma Parlamenta Federacije BiH Edinom Mušićem.

"Razgovarali smo o razvoju odnosa između naših zemalja i zahvalili smo im se na podršci, izraženoj solidarnosti i osudi događaja 15. 07., ali i kasnijoj podršci i solidarnosti s narodnim i demokratskim izabranim rukovodstvom Republike Turske, kao i o kasnijim aktivnostima", pojasnio je veleposlanik Koc za agenciju Anadolija vidno zadovoljan nakon cjelodnevne posjete gradu na Neretvi.

Kopirati
Drag cursor here to close