Brendiranje Hercegovine

Turistički klaster Hercegovina: Pozitivan primjer privlačenja turista

Gospodarstvo / Flash | 20. 05. 2016. u 14:51 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

WWF Adria i Javno poduzeće Nacionalni park Una organizirali su danas u Bihaću sastanak Foruma za održivi razvoj koji je usmjeren na značaj uvezivanja turističkih subjekata i jačanje sektora turizma u zaštićenim područjima kroz sudjelovanje lokalne zajednice i poslovnih subjekata.

Na skupu je prezentiran primjer uspješnog rada Turističkog klastera Hercegovina te je na konkretnim primjerima iz prakse pojašnjena sinergija i snaga ovakvog oblika djelovanja.

Predsjednik Turističkog klastera Hercegovina Stjepana Primorac kazao je da je taj klaster, koji je koncentracija međusobno povezanih firmi koje djeluju u oblasti turizma, osnovan inicijativom privatnog sektora, s vizijom da postanu pokretač održivog gospodarskog razvoja regije.

''Strateškim partnerstvom članica Turističkog klastera Hercegovina, kroz primjenu novih znanja i tehnologija te međunarodnih standarda kvalitete, ugrađenih u naše turističke proizvode i usluge, stvaramo prepoznatljiv brend - turističku destinaciju Hercegovina'', istaknuo je Primorac.

Kada je u pitanju Nacionalni park Una, oni već godinama uspješno surađuje s WWF-om, a trenutno radne na projektu "Zaštićena područja za prirodu i ljude", priopćeno je iz WWF Adria, jedne od najvećih svjetskih neovisnih organizacija za zaštitu prirode.

Ovaj projekt nastavak je inicijative "Parkovi Dinarskog luka" koji ima za cilj unapređenje kvalitete života ljudi koji žive u zaštićenim područjima, kroz promociju održivog korištenja prirodnih resursa, zajedničke inicijative s lokalnim stanovništvom i poboljšanje politika zaštite i valorizacije prirodnih dobara.

Kopirati
Drag cursor here to close