Gosti sa svih strana

Turisti u Mostaru sve više iznajmljuju 'stan na dan'

Da je ''stan na dan'' isplativa ideja stoji i činjenica kako je noć u stanu ove iznajmljivačice 60 KM, a popunjeni su tijekom cijele godine.
Gospodarstvo / Flash | 04. 08. 2018. u 18:51 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sve veći broj turista koji posjećuju Grad na Neretvi odlučuju se za smještaj u privatnim stanovima, takozvanim ''stanovima na dan''.

''Gosti dolaze iz dosta različitih zemalja. Najčešći su to Britanci te Amerikanci i Nijemci. Osim njih dolaze i Španjolci, Česi, Slovenci…'', rekao je iznajmljivač Renato R. za Bljesak.info.

Takvi turisti, tvrdi iznajmljivač, ostaju samo dan-dva, ali zato ima povećan broj ljudi koji u Mostar stižu poslovno. Tu prednjače Amerikanci koji ostaju oko tjedan dana.

''Jedna noć košta 60 KM, a turisti stan rezerviraju preko sustava Airbnb, koji je bolji od Bookinga'', rekao je Renato R.

Iznajmljivač Renato pojašnjava kako sustav Bookinga pretežno koriste turisti koji dolaze iz regije, a isto je potvrdila i iznajmljivačica Iva B.

''Gosti u stanu su pretežno iz regije, ali i stranci su veoma česti'', rekla je iznajmljivačica Iva B. za Bljesak.info, koja dodaje da je velik broj njihovih gostiju - poslovnih ljudi.

Foto: Bljesak.info / Turisti na Starom mostu

Da je ''stan na dan'' isplativa ideja stoji i činjenica kako je noć u stanu ove iznajmljivačice 60 KM, a popunjeni su tijekom cijele godine.

''Zanimljivo je da su zastupljene sve populacije gostiju, od mladih entuzijasta do umirovljenika'', tvrdi Iva.
Podsjećamo kako su Mostarci preuzeli inicijativu za bogaćenjem turističke ponude jer je ove godine primjetan broj turista kojima Mostar nije usputna izletna destinacija.

Tijekom prošle godine Mostar je posjetilo oko milijun turista od čega je registrirano njih oko 400 tisuća. Iako će službene statistike za ovogodišnju ljetnu sezonu biti poznate tek nakon okončanja iste, uočljiv je manji broj turista u Međugorju i Neumu, najatraktivnijim turističkim destinacijama u županiji, ali i državi.

Kopirati
Drag cursor here to close