Nemogući uvjeti

Tržni centri ugrožavaju domaću proizvodnju

Gospodarstvo / Flash | 13. 04. 2014. u 10:27 M.A.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Firma "Bilje i med Kurtović" iz Novog Travnika dugi niz godina učestvuje na sajmovima s proizvodima od ljekovitog bilja, te meda i ostalih pčelinjih proizvoda, koji imaju certifikat o organskoj proizvodnji i u koje su kupci stekli povjerenje.

Emsad Kurtović iz tog obiteljskog obrta izložio je na Sajmu domaće privrede koji se održava u Sarajevu široku paletu proizvoda i ističe da je zadovoljan posjetom i interesom kupaca.

''Posjeta građana Sarajeva sajmu je velika, ali osjetno je da ona zavisi od vremenskih prilika, što je normalno. Ponuda na sajmu je stvarno kvalitetna i nema "lažnih proizvođača" tako da se zadovoljni kupci vraćaju i, uzimajući u obzir aktualnu ekonomsku situaciju, mi moramo biti zadovoljni'', kazao je Kurtović.

On je pojasnio da je firma "Bilje i med Kurtović" usavršila i proizvodnju biljnih krema koje su također organski proizvod na bazi organskog voska s ekstraktima ljekovitog bilja.

Po Kurtovićevim riječima, na ovom i sličnim sajmovima izlažu već pet godina i istovremeno nastoje da unaprijede proces proizvodnje i dostignu viši standard.

Naglasio je da veliki tržni centri ugrožavaju domaću proizvodnju postavljanjem uvjeta koje je praktično nemoguće ispuniti, kao i ponudom uvoznih proizvoda čije su cijene daleko niže.

''Ovakvi obiteljski obrti svoje proizvode najlakše prodaju u direktnom kontaktu s mušterijama, na sajmovima poput ovog'', rekao je Kurtović.

Dodao je da su organizirali i prodaju putem narudžbi preko svoje internet i facebook stranice, te u specijaliziranim trgovinama za organske proizvode.

''Veliki proizvođači su u mogućnosti da vode skupe reklamne kampanje, a najbolja reklama za nas je kvaliteta proizvoda u koji se kupac neposredno uvjeri'' podcrtao je Kurtović.

Kopirati
Drag cursor here to close