Virtualni dan karijera

Trideset tvrtki iz regije nudi 125 radnih mjesta

Gospodarstvo / Flash | 15. 10. 2012. u 13:00 Z.J.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Od 10. do 17. listopada na www.dankarijera.com odvija se najveći regionalni sajam zapošljavanja i edukacije pod nazivom ''Virtualni dan karijera i znanja'', a predstavlja se 40 izlagača, među kojima je 30 tvrtki iz regije, sa 125 otvorenih radnih mjesta, te 10 edukativnih ustanova koje predstavljaju 55 programa obrazovanja.

Danas su sajam predstavili organizator Posao.ba te partneri za Bosnu i Hercegovinu - njemačka organizacija GIZ i projekt PrilikaPlus.

Kako se navodi u priopćenju portala Posao.ba, Virtualni dan karijera i znanja predstavlja novi koncept sajma u virtualnom prostoru koji posjeduje niz prednosti u odnosu na klasične sajmove, prije svega otklanja sve teritorijalne barijere te posjetitelji mogu iz udobnosti svog doma ili ureda posjećivati sajam.

Važnost ovog događaja za poslodavce i edukativne ustanove kao i za osobe koje traže posao ili obrazovanje ogleda se u činjenici da on ujedinjuje regionalno tržište rada i edukacije.

Sajam treći put ove godine organiziraju portal Posao.ba i vodeći internetski portali za zapošljavanje u Hrvatskoj (MojPosao.net) i Srbiji (Infostud.com).

Ovaj regionalni događaj privlači stotine tisuća posjetitelja, kao i veliku pažnju medija.

Prošlogodišnji sajam zabilježio je više od 170.000 posjeta, ne samo iz regije već i iz 89 drugih zemalja, a pratila ga je medijska kampanja vrijedna 250.000 eura.

Poslodavci i edukativne ustanove i ove godine imaju priliku da se predstave i regrutiraju najbolje kandidate, odnosno privuku nove polaznike iz BiH i regije.

Pri tome koriste suvremeni izložbeni prostor u 3D formatu te multimedijalne prezentacije svojih tvrtki i edukativnih programa.

Sudionici sajma ostvaruju direktnu komunikaciju sa potencijalnim kandidatima ili polaznicima putem chata.

Posjetitelji sajma, s druge strane, imaju priliku prijaviti se za posao u jednoj ili više tvrtki sudionica, komunicirati sa poslodavcima, prijaviti se za neki od predstavljenih programa obrazovanja te sudjelovati u istraživanjima i nagradnim igrama.

Cilj projekta je, pored informiranja o radnim mjestima i edukaciji u regiji, jačanje međusobne suradnje tvrtki i edukativnih ustanova sa ovih prostora te mobilnost radne snage u tri susjedne zemlje.

Kopirati
Drag cursor here to close