Šarović

Tri faze rekonstrukcije Konzuma u BiH

Gospodarstvo / Flash | 01. 06. 2017. u 07:26 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović izjavio je da bi rekonstrukcija trgovinskog lanca Konzum u BiH trebala biti provedena u tri faze i dodao da to nije informacija povjerenika Vlade Hrvatske Ante Ramljaka, već "relevantnih izvora iz te priče", prenosi Dnevni avaz.

''U prvoj fazi bi na tržište BiH trebao doći slovenski Mercator, i to samo u one trgovine koje je imao prije nego što ga je preuzeo koncern Agrokor", rekao je Šarović.

Naveo da bi u drugoj fazi Mercator preuzeo Konzumove prodavaonice koje se nalaze u tržnim centrima, te dodao da bi u trećoj fazi trebao preuzeti sve objekte i kompletnu imovinu Konzuma, prenosi Dnevni avaz.

Šarović kaže kako je ideja da Mercator zamijeni Konzum tek u povoju, jer je za to potrebna suglasnost ključnih povjeritelja Agrokora, ali i Slovenaca.

"U suštini, ovim se ne bi promijenila vlasnička struktura, ali bi upravljanje preuzeo Mercator. Sve to lijepo zvuči, ali ima mnogo stvari koje su nedorečene", smatra Šarović i dodaje kako je riječ o vrlo osjetljivoj temi, jer se mora uspostaviti sustav koji bi omogućio da se zbrinu dobavljači.

Kopirati
Drag cursor here to close