Natječaj

Traži se agencija koja će prodati nekretnine SFRJ

Gospodarstvo / Flash | 05. 11. 2016. u 09:23 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Međunarodni natječaj za pružanje usluge prodaje pet najvrednijih diplomatsko- konzularnih nekretnina bivše Jugoslavije objavljen je u petak u "Financial Timesu" i "Economistu", što je i prvi korak u prodaji nekretnina u New Yorku, Bonnu, Bernu i Tokiju.

U sljedećih 30 dana na natječaju mogu odgovoriti agencije za prodaju nekretnina ukoliko njihov promet u posljednje tri godine nije manji od 100 milijuna američkih dolara, pišu Nezavisne novine.

Ponuđači trebaju dostaviti i dokaze o registraciji podružnice ili partnerske organizacije u zemljama u kojima se nalazi imovina koja je na prodaju, a prva financijska garancija koja se traži od njih je 50.000 dolara.

Nakon toga ponuđač će uplatiti i 100.000 dolara kao garanciju za provedene obaveze, ali se oba ova iznosa vraćaju nakon procedure sa zemljama sukcesorima.

Neophodni su i dokazi o financijskoj i poslovnoj solventnosti, tehničke i stručne sposobnosti i reference.

Ponuđač će odrediti i cijene svoje naknade, odnosno postotak od ukupne bruto prodajne cijene, dok će države nasljednice osigurati ocjenjivanje tržišne vrijednosti svih nekretnina.

Procijenjena tržišna vrijednost će predstavljati minimum početne cijene za nekretnine, osim ako ne odluče drugačije države nasljednice, dok bi se prodaja trebala odvijati također putem javnog oglasa.

 

Kopirati
Drag cursor here to close