Žele otići

Travnik: Mladi žele otići iz zemlje

Mladi iz Travnika zainteresirani za odlazak iz zemlje
Gospodarstvo / Flash | 27. 09. 2018. u 17:23 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Poput brojnih vršnjaka iz cijele BiH, i mladi iz Travnika zainteresirani su za odlazak iz zemlje, pokazuje istraživanje koje je prethodilo izradi Strategije za mlade u općini Travnik koja će važiti za period od 2019. do 2022. godine.

Istraživanje, koje je predvodio Centar za edukaciju mladih (CEM), obuhvatilo je više od 500 mladih iz općine Travnik, koji su iznijeli stavove o, među ostalim, sigurnosti, zdravstvu, zapošljavanju i aktivizmu.

''Veliki broj njih smatra da je korupcija zastupljena prilikom zapošljavanja, a nisu pretjerano zadovoljni ni kulturnim, ni sportskim sadržajima'', kazala je novinarima Katarina Vučković iz Instituta za razvoj mladih "Kult" koji je sudjelovao u istraživanju.

Vučković je istaknula kako istraživanje pokazuje da su mladi relativno dosta aktivni u nevladinim organizacijama i političkim strankama.

''Svoj identitet vide, prije svega, kao religijski, a zatim se poistovjećuju s narodom kojem pripadaju. Najviše ih zanimaju procesi donošenja odluka na razinama županije i Federacije BiH, dok smatraju da ne mogu doprinijeti procesima donošenja odluka na razni općine Travnik'', naglasila je ona.

Glasnogovornik CEM-a Rismir Krajišnik kazao je kako je provedeno istraživanje najbitnija aktivnost u okviru procesa izrade Strategije za mlade u općini Travnik.

''Kao i ranije, CEM je inicirao donošenje i ove strategije, jer radimo s mladima i razumijemo njihove potrebe i probleme'', naglasio je Krajišnik.

Kopirati
Drag cursor here to close