Raport tvrdi

Telekom Srbije ukinuo Hayat u Sloveniji jer A1 nije platio za RTS

Od kada je otkriveno da je Hayat prodao sva prava Telekomu Srbije, iz ove televizije to nemušto pokušavaju zataškati i negirati
Gospodarstvo / Flash | 28. 08. 2023. u 10:16 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Danima već traje razmjena vatre između šefa NiP-a Elmedina Konakovića i televizije Hayat, a nakon što je Konaković rekao javnosti da je Hayat sva prava za program prodao Telekomu Srbije.

''Hayat – koji se pretvorio u običnu propagandnu mašineriju SDA – postavlja se kao patriotska televizija u čijem programu su svi koji ne misle onako kako je ukalupila SDA – izdajnici. Pored toga, Hayat je sjajno uvezana firma s proračunskim poduzećima u kojima direktoruju SDA-ovci i koje imaju ogromne marketinške ugovore upravo sa ovom televizijom'', piše Raport.

Od kada je otkriveno da je Hayat prodao sva prava Telekomu Srbije, iz ove televizije piše Raport, pokušavaju negirati.

Tako su prvo kazali da oni ustvari imaju ugovor sa nekom portugalskom firmom da bi u drugom prilogu potvrdili da je i ta kompanija povezana sa Telekomom Srbije.

No, Raport je kako navode, sad u posjedu dopisa kojeg je TS slao slovenskom operateru A1. U njemu Telekom Srbije prvo navodi da je ekskluzivni vlasnik prava, između istalog i Hayata, a onda prelazi na problem.

Kako se vidi iz dokumenta, Telekom Srbije konstatira da kablovski operater A1 nije pristao na cijenu javnog servisa Srbije RTS i pratećih kanala, pa će zbog toga ostati i bez ostalih kanala nad čijim pravima ekskluzivno vlada Telekom Srbije. Uključujući naravno i Hayat.

Ovaj dokument najbolji je dokaz da je Telekom Srbije taj koji odlučuje o sudbini Hayata. Gdje će se prikazivati i po kojoj cijeni odlučuje dakle direktno država Srbija.

  / Hayat dokument

 

Kopirati
Drag cursor here to close