Posao

Talijanka kupuje tvornicu u Nevesinju

Gospodarstvo / Flash | 11. 02. 2016. u 01:27 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Talijanka Claudia Varezzi namjerava kupiti poduzeće 'Javor tekstil' u stečaju, proširiti proizvodnju i zaposliti nove radnike. U toj namjeri imat će podršku Vlade RS i Općine Nevesinje. Ovo je priopćeno danas nakon sastanka ministra industrije, energetike i rudarstva RS Petra Đokića, načelnika općine Momčila Šiljegovića i vlasnice tekstilne tvornice 'Mistral' Claudije Varezzi.

Nakon što je u poduzeću 'Javor tekstil' pokrenut stečajni postupak, početkom srpnja prošle godine Varezi je pokazala interesovanje za proizvodnju u Nevesinju. Angažirano je oko 80 radnika i krenula je proizvodnja košulja koje su zahvaljujući poslovnom imidžu koji ima 'Mistral' na europskom tržištu, pronašle put do kupaca.

Zadovoljna kvalitetom proizvoda i zalaganjem radnika Varezzi je odlučila kupiti poduzeće. Ministar Petar Đokić je obećao da će Vlada RS dati podršku ovom poduzeću koje namjerava zaposliti novih 70 radnika.

"Ovo poduzeće je u stečajnom postupku vraćeno u život i sada ima realnu proizvodnju namijenjenu izvozu", istaknuo je Đokić najavivši da će Vlada RS pomoći da se obuče novi radnici, prenosi radio Nevesinje.

Načelnik općine Momčilo Šiljegović je obećao da će lokalna zajednica adaptirati jedan objekat u kojem bi se izvodila obuka za potencijalne radnike koji imaju želju da u poduzeću 'Javor tekstil' zasnuju radni odnos. Šiljegović je rekao da će općina omogućiti kupcu da u slučaju proširenja objekta što prije dobije potrebne urbanističke i druge dozvole.

U poduzeću 'Javor tekstil' u stečaju trenutno radi 85 radnika.

Kopirati
Drag cursor here to close