Energetski projekti

Talijani zainteresirani za izgradnju solarnih elektrana u RS-u

Gospodarstvo / Flash | 10. 12. 2015. u 18:12 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministar industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić i izvršni direktor kompanije ''Building Energy Milano'' Fabricio Zago potpisali su danas u Banja Luci Memorandum o suradnji na realizaciji projekata u oblasti energetike.

 Đokić je rekao da je entitetska vlada prepoznala uspješno višegodišnje iskustvo i rezultate kompanije ''Building Energy Milano'' u oblasti izgradnje i realizacije energetskih projekata, te je izrazio zadovoljstvo povodom zanimanja ove kompanije za izgradnju solarnih elektrana u RS, priopćeno je iz Ministarstva industrije, energetike i rudarstva RS.

''Vlada je spremna da, u skladu sa važećim propisima RS, pruži kompaniji ''Building Energy Milano'' pomoć u realizaciju ovog projekta,  rekao je Đokić. 

 Dodao je da, polazeći od značaja energetskog sektora u društveno-ekonomskom razvoju, RS želi  ojačati svoju ulogu na tržištu električne energije.

Direktor Zago je istakao da RS ima značajan energetski potencijal i da će projekt izgradnje solarnih elektrana koji planira njihova kompanija biti jedan od najvažnijih projekata na Balkanu, što će doprinijeti jačanju uloge RS u Europi.

Kopirati
Drag cursor here to close