Potrošačke cijene

Svibanj ove godine za 2,2% skuplji nego prošle godine

Gospodarstvo / Flash | 05. 07. 2017. u 14:54 Ma.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Cijene proizvoda i usluga koje se koriste za osobnu upotrebu u BiH mjerene indeksom potrošačkih cijena, u svibnju u prosjeku su veće za jedan posto u odnosu na travanj ove godine.

Po podacima Agencije za statistiku BiH, hrana i bezalkoholna pića u prosjeku su poskupjeli za 0.8 posto, alkoholna pića i duhan za 0.4, odjeća i obuća za 2.6, stanovanje i režijski izdaci za 4.4, prijevoz za 0.6, a namještaj i aparati za domaćinstvo, rekreacija i kultura, te ostala dobra i usluge za po 0.5 posto.

U svibnju, u odnosu na prethodni mjesec, u prosjeku je pad nivoa cijena zabilježen u odjeljcima zdravstva za 0.6, komunikacija za 0.9, te restorana i hotela za 0.1 posto.

Nivo cijena u svibnju ove, u odnosu na svibanj prošle godine veći je za 2.2 posto.

Odjeća i obuća su jeftiniji za 4.5, namještaj, aparati za domaćinstvo i redovno održavanje kuće za 0.9, zdravstvo za 0.1, a ostala dobra i usluge za 0.4 posto.

U svibnju ove, u odnosu na svibanj prošle godine, hrana i bezalkoholna pića u prosjeku su poskupjeli za 1.5, alkoholna pića i duhan za 4.6, stanovanje i režijski izdaci za 5.8, obrazovanje, te komunikacije za po 0.9, prijevoz za 7.9, rekreacija i kultura za 1.2, a restorani i hoteli za 0.4 posto.

Kopirati
Drag cursor here to close