Globalne teme

Švedska pomaže BiH u izradi državne strategije zaštite okoliša

Usvajanje tog strateškog dokumenta je od velike važnosti za Bosnu i Hercegovinu i njen europski put, posebno zbog toga što zaštita životne sredine čini oko jedne trećine europske legislative.
Gospodarstvo / Flash | 30. 10. 2019. u 10:16 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: PR /Sastanak s veleposlanicom Kraljevine Švedske

Federalna ministrica okoliša i turizma Edita Đapo sastala se s veleposlanicom Kraljevine Švedske u Bosni i Hercegovini Johannom Strömquist, a u povodu predstojeće posjete švedske prestolonasljednice princeze Viktorije i njenog supruga Bosni i Hercegovini.

''Počastvovani smo što je prestolonasljednica Kraljevine Švedske, princeza Viktorija, izabrala Bosnu i Hercegovinu za ovu posjetu i uvjerena sam da ćemo biti dobri domaćini'', rekla je ministrica Đapo.

U razgovoru je istaknuto da će predstojeća posjeta, ujedno, biti i prilika da iz BiH Švedskoj budu prezentirane drugačije slike i poslane drugačije poruke.

Važno je naglasiti da javnost u Švedskoj zna da je BiH danas zemlja u kojoj se govori o globalnim temama, kao što su klimatske promjene, okoliš, demokracija.

Inače, bosanska zajednica u Švedskoj je dobro integrirana, vrlo respektabilna i prosperitetna, što jača veze između dviju zemalja i otvara nove mogućnosti suradnje.

Ministrica Đapo je još jedanput zahvalila Veleposlanstvu i Kraljevini Švedske za pomoć u izradi državne strategije zaštite okoliša. Ovaj proces je započeo i očekuje se da će rezultirati usvajanjem u parlamentarnoj proceduri.

Usvajanje tog strateškog dokumenta je od velike važnosti za Bosnu i Hercegovinu i njen europski put, posebno zbog toga što zaštita životne sredine čini oko jedne trećine europske legislative, priopćeno je iz Federalnog ministarstva okoliša i turizma, prenosi Ured za odnose s javnošću Vlade FBiH.

Kopirati
Drag cursor here to close