Završeni radovi

Svečano otvorena obnovljena ''utopljena'' Srednja škola Čapljina

Gospodarstvo / Flash | 09. 03. 2017. u 12:51 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Vlade HNŽ Nevenko Herceg i načelnik općine Čapljinai Smiljan Vidić na simboličan su način, otkrivanjem ploče Srednje škole u Čapljini, službeno označili završetak prve faze Projekta energetske učinkovitosti u HNŽ-u.

''Energetskom obnovom objekata Javne ustanove IV. osnovna škola u Mostaru, Osnovne škole fra Didaka Buntića u Čitluku, Osnovne škole Crnići u Stocu, Srednje građevinske škole Jurja Dalmatinca u Mostaru, Srednje škole u Čapljini, Javne ustanove Srednja škola Konjic i Doma zdravlja u Jablanici, ostvarene su značajne uštede električne i toplinske energije, smanjeni troškovi za energiju te povećana ugodnost boravka i rada u njima. Ovakvi rezultati ponukali su Vladu, da uz više od pet milijuna konvertibilnih maraka, realiziranih u sklopu Projekta energetske učinkovitosti u BiH, izdvoji i dodatnih milijun proračunskih sredstava za obnovu Osnovne škole Gnojnice, Osnovne škole Crnići, Srednje škole Neum, Osnovne škole Antuna Branka Šimića i Osnovne škole Silvija Strahimira Kranjčevića u Mostaru, te Osnovne škole Ravno kako bi se i u tim školama koje, u ovoj fazi, nisu bile obuhvaćene Projektom, osigurali kvalitetniji uvjeti za boravak učenika i rad prosvjetnih djelatnika'', rekao je Nevenko Herceg.

Dodao je kako je uspješno realiziranje prve faze Projekta energetske učinkovitosti dodatno osnažilo nakanu Vlade za nastavkom aktivnosti usmjerenih ka poboljšanju infrastrukture javnih objekata.

''Vrlo skoro očekujemo potpisivanje ugovora o realiziranju projekata energetske obnove zgrada osnovnih škola Silvija Strahimira Kranjčevića u Mostaru i kardinala Stepinca u Neumu, te Srednje škole Jablanica i Srednje građevinske škole u Mostaru“, kazao je Herceg obraćajući se nazočnima tijekom promoviranja koje je upriličeno u dvorani Hotela ''Mogorjelo'' u Čapljini.

Ravnateljica Srednje škole Čapljina Željka Previšić zahvalila se Vladi HNŽ-a i istaknula kako će učenici ove škole imati bolje uvjete za rad.

''Zahvaljujem se predsjedniku Nevenku Hercegu i ujedno kada u rukama imam dokaz da je sve to onako kako treba ja ću naglasiti i tko je najzaslužniji i s kim smo ova četiri mjeseca uredno i uspješno surađivali. Uspjeli smo ovaj projekt odraditi da nije bilo niti jednog incidenta, niti jedan školski sat nije izgubljen što znači da je organizacija radova i poslovna suradnja bila savršena. Boravak u ovoj školi sada je postao još ugodniji i vjerujte mi da učenici i ne žele izaći iz škole, a uz njih i svi djelatnici. Meni je ovo prvi veći projekt otkako sam ravnateljica, a nadam se da neće biti zadnji, jer smo uljepšali našu školu sa vanjske strane, a kad krenemo kroz nju raspoložena sam na još neke projekte iznutra. Osim toga htjela bih istaknuti kako u nastavku školske zgrade imamo novi dio kojeg tako zovemo, a i on je već prešao 40 godina tako da i taj dio vapi za pomoći, a ja ću javno učenicima djelatnicima sugrađanima i načelniku koji ima beskonačnu energiju kazati da sam raspoložena za još neke projekte'', istaknula je Previšić, kojoj je predsjednik Herceg uručio i certifikat o energetskoj učinkovitosti Škole.

Sudionike promoviranja, uz predsjednika Hercega, pozdravili su i načelnik Vidić, Ivan Topić, predstavnik Federalnog ministarstva prostornog uređenja, Ajla Mostarac, predstavnica UNDP-a.

Promoviranju su bili nazočni i predstavnici općina, ustanova koje su sudjelovale u projektu, Federalnog ministarstva prostornog uređenja, Implementacijske jedinice Svjetske banke, te izvođača radova koji su zajedno s ostalim gostima pogledali video-prezentiranje o realiziranju Projekta.

Kopirati
Drag cursor here to close