Tradicija duga 50 godina

Svečano otvoren obnovljeni širokobriješki restoran Borak

Gospodarstvo / Flash | 29. 03. 2016. u 15:24 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U utorak je u Širokom Brijegu svečano otvoren obnovljeni restoran Borak koji se nalazi u podnožju izvora rijeke Lištice, a restoran upravo nosi ime po imenu izvora - Borak.

Obnovljeni restoran, koji je ujedno proslavio i svoj 50. rođendan, svečano je otvorio gradonačelnik Širokog Brijega Miro Kraljević, a slavljeničku tortu prerezali su umirovljeni generali HV-a Ljubo Ćesić Rojs i Rahim Ademi. Restoran, osoblje i goste blagoslovio je fra Ivan Marić.

U potpunosti je obnovljena unutrašnjost restorana uključujući i kuhinju, uvedeno je i podno grijanje i nova ventilacija te su postavljeni stakleni zidovi s kojih ''puca'' prekrasan pogled na rijeku Lišticu i prirodu. Unutarnji dio restorana može primiti 80 gostiju, a vanjska terasa 250, a uz nju se nalazi dječje igralište te šetnica. Također, dodatno je obogaćen jelovnik i vinska karta, a restoran Borak time je zaokružio jednu cjelinu koja mu daje moderni izgled, u skladu s najvišim standardima ugostiteljstva, ali s druge strane u potpunosti su ispoštovani tradicijski okviri. 

Vrijedi istaknuti da su svi izvođači radova i sav materijal nabavljeni kod tvrtki iz Širokog Brijega i Županije Zapadnohercegovačke

''Ugostiteljstvo u Širokom Brijegu i Hercegovini ima dugu tradiciju. Široke ruke i pune duše Širokobriježani su uvijek znali dočekati svoje goste, poznanike, prijatelje i počastiti ih na takav način da su se redovno poželjeli vratiti, cjeneći to nadaleko poznato gostoprimstvo. A upravo restoran Borak oduvijek je bio poznat kao mjesto gdje smo dolazili s našim gostima ali i sa svojim ukućanima, prijateljima i poznanicima kada smo željeli obilježiti posebne trenutke u svojim životima; bilo to samo najobičniji izleti, osvježenje u vrelim ljetnim danima ili pak, poslovni ručkovi i večere, rođendani, krstitke, svadbena veselja. Za Borak su, kroz desetljeća bogate tradicije, vezane i mnoge anegdote i dosjetke, životne priče itd… Dolazili su ovdje mnogi uglednici iz svijeta politike, sporta, gospodarstva, održavani koncerti ali i snimani filmovi'', rečeno je između ostaloga tijekom današnjeg svečanog otvaranje obnovljenog širokobriješkog restorana Borak. 

Gosti su uživali u izvedbama mostarskog glazbenika Ive Jurića.

U svom obraćanju nazočnima, gradonačelnik Širokog Brijega, između ostaloga, kazao je: ''Borak je biser Širokog Brijega na koji trebamo biti ponosni, ali nažalost, malo ljudi cijeni ovu prirodu i ono što imamo. Ugostiteljstvo je na zavidnoj razini u Hercegovini i Širokom Brijegu, a obnovljeni restoran Borak još je podigao taj standard''.

Obnovljeni restoran Borak mjesto je, kako i slogan ove kuće kaže, užitka u pravim vrijednostima - izvanredan spoj ljepote i poduzetničkog duha Širokobriježana.

Kopirati
Drag cursor here to close