Odluka

Sud: Obustavljena prodaja odmarališta Feroelektra u Neumu

"Novi termin zakazan je za 6. i 7. svibanj od 10 sati, o čemu će Sud donijeti poseban zaključak i obavijestiti stranke"
Gospodarstvo / Flash | 03. 03. 2021. u 13:29 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Bljesak.info / Prodaja Feroelektra u Neumu

Iako su jučer brojni građani razgledali stanove i apartmane u kompleksu odmarališta u Neumu nadajući se kako će postati vlasnici imovine u jedinom bh. gradu na moru, radnici Feroelektra u stečaju očekuju naplatu zaostalih dugovanja, a prodaja je obustavljena.

Proces prodaje kompleksa u Neumu, kojim bi se riješila dugogodišnja agonija bivših radnika Feroelektra, trebao je biti okončan na Sudu u Čapljini kroz ročišta javne dražbe, koja su bila zakazana od 3. do 5. ožujka.

Ali kako su za Klix.ba kazali iz Općinskog suda u Čapljini, proces je za sada ipak obustavljen.

Pojasnili su kako je razlog epidemiološka situacija i veliki broj zainteresiranih kupaca kako iz Sarajeva tako i svih krajeva Federacije BiH, jer dvorana u kojoj je trebalo biti održano ročište javne dražbe ne može primiti više od 30 osoba.

"Novi termin zakazan je za 6. i 7. svibanj od 10 sati, o čemu će Sud donijeti poseban zaključak i obavijestiti stranke", kazali su za Klix iz Općinskog suda u Čapljini.

Podsjetimo da je u Općinskom sudu Čapljina prošle godine u listopadu odmaralište trebalo biti prodano kao cjelina za oko 2,7 milijuna KM, te da su radnici Feroelektra u stečaju to putem odvjetnika uspjeli odgoditi.
Nakon toga je oglašena pojedinačna prodaja stambenih jedinica u okviru nekretnine uz samu obalu, koju posjeduje ovo gospodarsko društvo iz Sarajeva, i tako su se izborili za milijun KM više.

Direktor Feroelektra u stečaju Senad Smajić je izjavio kako nije zadovoljan postignutom cijenom ni vještačenjem, navodeći da je vrijednost nekretnine mnogo veća od procijenjenem.

Na prodaji je 30 stanova površine 40 kvadratnih metara po pojedinačnim cijenama od 79.217 KM, dok cijena četiri stana od po 50 kvadrata iznosi 99.021 KM, a jedan od 49 kvadrata iznosi 97.041 KM.
Poslovni prostori površine 70, 30 i 16 kvadratnih metara prodaju se po cijenama od 207.944 KM, 89.119 KM i 47.530 KM, dok su na prodaju i prilazni put, dva dvorišta te jedna garaža površine 15 kvadrata.

Kopirati
Drag cursor here to close