Teorijska znanja

Studenti Ekonomskog fakulteta u posjeti uspješnim kompanijama u Širokom Brijegu

Gospodarstvo / Flash | 25. 10. 2016. u 05:02 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Studenti četvrte godine Ekonomskog fakulteta, Univerziteta Džemal Bijedić u Mostaru, smjer Menadžment, posjetili su kompanije Lukas TP Nakić d.o.o. i Suton grafička industrija d.o.o. sa sjedištem u Širokom Brijegu.

''Svrha posjeta je bila unaprjeđenje stečenih teorijskih znanja studenata kvalitetnim primjerima iz prakse i pripremanje istih za uspješno koncipiranje istraživačkih studija i međunarodnih marketing projekata'', navodi se u priopćenju Ekonomskog fakulteta.

U kompaniji Lukas TP Nakić d.o.o. studenti i nastavno osoblje su prisustvovali prezentaciji Grge Ćorića marketing menadžera spomenute kompanije.

Ćorić je u svom izlaganju upoznao studente sa principima poslovanja, poslovnim okruženjem, realiziranim i budućim planovima (s posebnim naglaskom na čistu izvorsku vodu i renomiran b-h. brend – voda Leda), te aktivnostima koje su neophodne za funkcioniranje ove  kompanije, pružajući im tako jednu realnu sliku poslovnog svijeta.

Nakon ovoga su u kompaniji Suton d.o.o. , Dražen Šimić izvršni direktor za izdavaštvo i Marija Rotter voditeljica prodaje offset i roto tiska, upoznali studente sa cjelokupnim poslovanjem ove tvrtke.

Realizirana posjeta je samo još jedna u nizu za studente spomenutog fakulteta. Naime, tijekom cijele godine, studenti imaju priliku posjetiti neke od uspješnih kompanija u Bosni i Hercegovini, čime im se pruža jedinstvena mogućnost povezivanja i stvaranja poslovnih veza te obogaćivanja vlastitih znanja i vještina primjerima iz prakse.

''Ovim potezima, Ekonomski fakultet je još jednom potvrdio svoju kvalitetu tako što gradi budućnost svojih studenata, oblikujući ih u odlučne poslovne ljude spremne prihvatiti tržišne izazove'', navodi se u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close