HIFA GROUP

Studenti Ekonomskog fakulteta iz Mostara posjetili HIFA OIL. d.o.o Tešanj

Gospodarstvo / Flash | 07. 04. 2015. u 05:52 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Studenti Ekonomskog fakulteta Univerziteta ''Džemal Bijedić'' u Mostaru, posjetili su protekle subote kompaniju HIFA OIL u Tešnju. U posjetu su išli studenti druge godine i treće godine, smjer Menadžment.

Studenti su imali priliku da iz prve ruke vide i doznaju kako ova kompanija posluje na tržištu, u danas prisutnom, turbulentnom okruženju. Kompanija HIFA OIL je kompanija koja iz godine u godinu ostvaruje pozitivne rezultate, upošljava izuzetno mlad kadar, u prosjeku do 35 godina, te ono što je još zanimljivije, jedna je od rijetkih kompanija koja je osviještena potrebom za zdravom i čistom okolinom.

Studenti su u kompaniji dočekani od strane vlasnika, Izudina Ahmetlića i izvršnog direktora, Venana Hadžiselimovića koji su studentima pokazali kako to kompanija HIFA OIL posluje, te pokazali kako se to oni odnose prema svojim uposlenima i klijentima.

Sama kompanija HIFA je diviziono orijentirana, sastoji se od više grupacija koje djeluju pod imenom HIFA GROUP. Naime, u periodu kada je vladala ekonomska kriza, menadžment kompanije se odlučio za još jedan strateški potez, te su krenuli u posao u oblasti metalnog sektora. Vrijeme je pokazalo da su u kompaniji donijeli ispravnu odluku.

Studentska posjeta završena je zajedničkim ručkom i obilaskom grada Tešnja, te zajedničkim fotografiranjem.

Posjete ovakvog tipa doprinose unaprijeđeniju obrazovanja u našoj zemlji, te se još jednom dokazuje da gospodarstvo i institucije visokog obrazovanja moraju da rade zajedno, kako bi se proizvodili efikasni kadrovi, pripremljeni za budućnost koja ih čeka, navode iz Ekonomskog fakulteta.

 

Kopirati
Drag cursor here to close