Prognoza za 2016-tu

Struja za kućanstva neće poskupjeti?

Gospodarstvo / Flash | 04. 11. 2015. u 16:49 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Regulatorna komisija za energiju u Federaciji Bosne i Hercegovine - FERK danas je održala 19. redovitu sjednicu u 2015. godini na kojoj su između ostalog, usvojene obavijesti za javnost o podnesenim prijedlozima cijena usluge javnog opskrbljivača za pružanje univerzalne usluge JP „Elektroprivreda HZ HB“ d.d. Mostar i JP Elektroprivreda BiH d.d. – Sarajevo FERK-u na suglasnost.

Prijedlozi elektroprivrednih poduzeća su da cijena za kategoriju kućanstva ostaje ista u 2016. godini, kategoriji ostala potrošnja na 0,4 kV naponskoj razini kod JP „Elektroprivreda HZ HB“ d.d. Mostar predloženo je sniženje cijena u prosjeku od 5%, a kod JP Elektroprivreda BiH d.d. – Sarajevo kategoriji ostala potrošnja na 0,4 kV naponskoj razini II. tarifna grupa predloženo je sniženje od 0,95%.

Dostavljeni prijedlozi javnosti će biti dostupni na internetskoj stranici FERK-a www.ferk.ba.

FERK će sukladno propisanim pravilima pažljivo analizirati dostavljene prijedloge kako bi utvrdio jesu li predložene cijene sukladne Metodologiji za utvrđivanje cijena usluge javnog opskrbljivača za pružanje univerzalne usluge u Federaciji BiH i jesu li se stekli uvjeti za davanje suglasnosti FERK-a na iste, priopćeno je iz FERK-a.

Kopirati
Drag cursor here to close