Planovi

Što čeka Kinu?

Kineski predsjednik je istaknuo da će domaće tržište "dominirati nacionalnim gospodarskim ciklusom"
Gospodarstvo / Flash | 25. 08. 2020. u 08:31 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kineski predsjednik Xi Jinping upozorio je kako se ta zemlja suočava s razdobljem "turbulentnih promjena" i da se zbog rizika rasta vanjskih tržišta sve više moraju oslanjati da unutarnju potražnju za poticaj gospodarskog rasta.

Jinping je predsjedavao seminarom s grupom savjetnika i ekonomista a razgovarali su o srednjoročnim i dugoročnim ekonomskim pojavama u sklopu priprema za izradu nacrta četrnaestog po redu petogodišnjeg plana.

Analitičari navode da bi nacrt petogodišnjeg plana trebao biti objavljen na godišnjoj sjednici parlamenta sljedeće godine i da se Jinping i Kina moraju pripremiti za "razdoblje turbulentnih promjena" pošto je pandemija virusa korona potakla protekcionizam, nanijela je štetu svjetskoj ekonomiji i omela je lance opskrbe.

"U predstojećem razdoblju suočit ćemo se sa sve težim situacijama u vanjskom okruženju i moramo se pripremiti da se izborimo za nizom novih rizika i izazova", naglasio je Jinping, prenosi kineska novinska agencija Xinhua.

Kineski predsjednik je istaknuo da će domaće tržište "dominirati nacionalnim gospodarskim ciklusom", ali je poručio da će Kina i dalje otvarati svoju ekonomiju.

Kopirati
Drag cursor here to close