Čišća slika

Stižu turisti: Čiste se hercegovačke prometnice

Gospodarstvo / Flash | 24. 03. 2017. u 15:56 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Javno poduzeće Broćanac više od deset organizira i provodi akcije prikupljanja smeća i ostalog otpada odbačenog uz sve lokalne i regionalne prometnice na području općine Čitluk.

Ovih dana započela je proljetna akcija prikupljanja papira, plastične ambalaže i ostalih vrsta otpada koje nesavjesni vozači iz automobila izbacuju neposredno uz prometnice, a uz proljetnu akciju, JP Broćanac organizira ovakve akcije još dva puta godišnje.

Kako se doznaje JP Broćanac nesavjesno odlaganje otpada najizraženije je na najprometnijim prometnicama, što daje jako lošu sliku o prostoru koji posjećuju velikom broju hodočasnika i turista.

''S lijepim danima u Brotnjo, ali i Hercegovinu stiže veliki broj turista i hodočasnika pa je to jedan od razloga zašto je akcija organizirana baš u ovo vrijeme. Proljetna akcija prikupljanja otpada uz prometnice zasigurno će uljepšati sliku Brotnja, a na nama svima, posebno svim sudionicima u prometu, je da okoliš očišćen od otpada takvim i sačuvamo jer svi smo pozvani voditi računa o svom okolišu i pravilnom odlaganju otpada'', navedeno je internet stranici Općine Čitluk.

 

Kopirati
Drag cursor here to close