Rama

Šteta od snijega: Poljoprivrednici traže pomoć od Vlade HNŽ-a

Gospodarstvo / Flash | 21. 04. 2017. u 07:05 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Služba za razvoj, poduzetništvo, obrt i financije, odsjek za poljoprivredu općine Prozor-Rama pokrenula inicijativu da Vlada županije pomogne u saniranju nastalih šteta prouzročenih snijegom i ledom.

Ovih dana, 19. i 20. travnja mraz, snijeg i niske temperature zahvatile su općinu Prozor-Rama kao i cijelu regiju. Niske temaprature koje se prema meteorološkoj prognozi nastavljaju i dalje prouzročile su značajne materijalne štete na poljoprivrednim kulturama, posebno na voću te se strahuje da će biti 100% štete. Uzimajući u obzir financijske i materijalne gubitke proizvođača voća traži se od Vlade HNŽ-a da donese Odluku o pomoći kako bi se pomoglo proizvođačima koji su pretrpjeli značajne štete.

Služba za razvoj, poduzetništvo, obrt i financije, odsjek za poljoprivredu i turizam općine Prozor-Rama koji vodi mr. sc. Stipo Čuljak pokrenula je inicijativu da Vlada županije pomogne u saniranju nastalih šteta prouzročenih snijegom i ledom.

Od Vlade HNŽ-a traži se da donese Odluku i predviđena sredstva u proračunu „Poticaj za poljoprivredu“ koja su u iznosu od 750 000,oo KM, rasporede za saniranje šteta u poljoprivredi kao ublažavanje posljedica od mraza, snijega i niskih temperatura koje su prouzročile štete.

Također se traži od nadležnog ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede da angažira svoju poljoprivredno savjetodavnu službu da naprave uvid na terenu i konstatiraju posljedice i činjenično stanje na poljoprivrednim kulturama.

Ovo je prilika da Vlada HNŽ-a zaista pokaže koliko joj znače poljoprivrednici, ali i ostali građani s područja općine Prozor-Rama.

Kopirati
Drag cursor here to close