Rušenje zgrada

Stečajni upravitelj Detroita objavio je plan izlaska iz krize

Gospodarstvo / Flash | 24. 02. 2014. u 07:16 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kevyn Orr, stečajni upravitelj Detroita, grada koji se smatra srcem američke automobilske industrije, objavio je plan izlaska iz krize koji, između ostaloga, predviđa da se 500 milijuna dolara uloži u rušenje praznih zgrada koje propadaju. Plan moraju prihvatiti vjerovnici, što znači da rasprava tek počinje, piše Banka.hr.

Detroit duguje 18 milijardi dolara, od kojih je 12 milijardi neosigurano, što znači da nisu pokrivene poreznim ni ikakvim drugim prihodima.

Sindikati gradskih službenika su nezadovoljni jer će se mirovine umanjiti za 30 posto, svima osim policajcima i vatrogascima koji će zadržati 90 posto iznosa mirovina.

Najnezadovoljniji će biti ulagači s Wall Streeta, odnosno imatelji gradskih obveznica koji bi nazad dobiti samo 20 posto svog ulaganja.

"Imamo još mnogo posla prije nego što se izvučemo iz financijskog škripca, zato moramo djelovati brzo. Plan nudi najbolji put naprijed, da Detroit opet postane grad u kojeg se isplati ulagati i u kojem će ljudi željeti živjeti", rekao je Orr.

Grad je lani proglasio stečaj, a stečajni sudac Steven Rhodes dao je Orru rok do 1. ožujka ove godine da predloži plan restrukturiranja. Sada slijede pregovori s vjerovnicima.

Kopirati
Drag cursor here to close