#kneza Domagoja

Stanari traže hitnu reakciju Grada: Tko će preuzeti odgovornost?

Naime, u Ulici kneza Domagoja se nakon višemjesečnih radova na obnovi prometnice ne nazire kraj, pa se samim time na najvećem udaru nalaze stanari te ulice.
Gospodarstvo / Flash | 07. 12. 2021. u 09:28 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Stanari Ulice kneza Domagoja u Mostaru nalaze se, kako navode, u problemima zbog probijanja rokova rekonstrukcije istoimene ulice.

Naime, u ovom dijelu grada se nakon višemjesečnih radova na obnovi prometnice ne nazire kraj, pa se samim time na najvećem udaru nalaze stanari te ulice, koji traže ''hitnu reakciju Grada, izvođača i nadzornog tijela i tražimo preuzimanje odgovornosti za probijanje rokova te dovršetak istih''.

''Obraćamo Vam se ispred stanara Ulice kneza Domagoja gdje se višemjesečnim radovima na obnovi prometnice ne nazire kraj. Radi se o istoj onoj prometnici gdje su uredno obilježena parking mjesta, svega nekoliko tjedana uoči samog početka radova i potpune rekonstrukcije iste'', poručili su u pismu.

''Unatoč tome što smo imali i razdoblja sunčanih dana, radnika i strojeva nigdje. Ima li to veze s činjenicom da ista tvrtka radi na obnovi više mostarskih prometnica istovremeno te da njezini kapaciteti ne mogu podnijeti dovršetak radova u roku na svim tim prometnicama, veliko je pitanje. Dok strojevi i radnici na ovoj prometnici već tjednima miruju, na drugima se radi aktivno, čak i po kiši. Radovi su probili sve rokove''.

Na stranicama Grada Mostara, citiramo, stoji:

„Grad Mostar sukladno potpisanom Ugovoru sa izvođačem radova i Nadzornim organom u okviru projekta WATSAN, planira započeti nastavak izvođenja radova na izgradnji dijela glavnog desnoobalnog kolektora na dionici od Španjolskog trga (KP3-kišni preljev) ulicom Kralja Zvonimira do križanja sa ulicom Kneza Domagoja, zatim ulicom Kneza Domagoja do križanja sa ulicom Stjepana Radića (hotel Mostar) u dužini cca 400 m.

Datum početka radova planiran je za 22.07.2021. godine, a očekivani rok završetka radova je listopad 2021 godine.

U sklopu ovih radova planirano je polaganje kanalizacijskih cijevi Ø1400 mm, zamjena dotrajalih vodovodnih cijevi, sanacija oborinske odvodnje i prometnice.

Zbog obimnosti radova doći će do izmjene režima prometa na predmetnoj dionici sukladno Rješenju o privremenoj regulaciji prometa. Izvođač radova: HP Investing d.o.o. Mostar. Nadzorni organ: EPTISA (Španija) u konzorciju sa Integra d.o.o. (BiH) i Enova d.o.o. (BiH). Ukupna vrijednost ugovorenih radova je 860.000,00 KM“.

Radovi. koji su trebali završiti u listopadu i dan danas, dakle dva mjeseca poslije, nisu završeni.

Istovremeno se razni automobili gomilaju i parkiraju u dvorišta zgrada stanara do kojih se jedva može i doći. Dio stanara prisiljen je već više mjeseci plaćati parking iza HNK-a, a sve zbog nepoštivanja rokova izvođača.

''Kako to grad misli kompenzirati? Dio stanara uopće ne može doći do svojih zgrada automobilima već za isto koriste pločnik. Ono što dodatno brine jest da smo već dobro zagazili u sezonu kiša što dodatno može oduljiti radove. Vodi li itko brigu o rokovima? Predviđa li itko vremenske prilike kada na sebe uzima posao? Zašto se poslovi daju tvrtkama koje svojim kapacitetom ne mogu pokriti sve radove?'', pitaju se stanari.

Kopirati
Drag cursor here to close