Biser bh. Jadrana

''Sramota je i problem što Neum nije povezan s ostatkom BiH''

Gospodarstvo / Flash | 14. 06. 2017. u 06:06 Z.D:

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ni ovoga ljeta, nažalost, do Neuma, jedinog bh. mjesta na moru, turisti neće stizati magistralnom cestom izravno iz BiH.

''Činjenica da Neum još nije cestovno povezan s ostatkom zemlje prvo je sramota pa onda problem. Problem je, zaista, veliki kako za dolazak turista u Neum tako i za turiste koji borave u Neumu, a htjeli bi posjetiti i neka druga mjesta u BiH'', kazao je za Hrvatski medijski servis direktor neumskoga hotela Zenit Ivan Lakić.

Problem loše ceste ogleda se, objašnjava, i u drugim segmentima života - nabavi roba, funkcioniranju servisnih službi, a i normalnom životu tijekom turističke sezone kada se čeka na granici i po nekoliko sati.

Unatoč prometnoj izoliranosti od BiH, poslovni rezultati hotela Zenit u predsezoni dosta su dobri, kazao je direktor neumskoga hotela Zenit Ivan Lakić.

''Zabilježili smo rast broja noćenja u odnosu na prošlu godinu, a i stanje rezervacija za glavnu turističku sezonu obećava da će ona biti uspješna. Ove godine, uz redovite ugostiteljsko-turističke ponude, koje su dodatnim ulaganjima znatno raznovrsnije i kvalitetnije, gostima su'', kaže Lakić, na raspolaganju obnovljeni zatvoreni bazen, internetska konekcija u svakoj sobi i mnoge druge pogodnosti koje će popraviti zadovoljstvo gostiju ponudom i uslugama te njihov boravak u hotelu Zenit učiniti ugodnijim.

Najveći broj gostiju ovog ljeta se, osim iz BiH, očekuje iz Poljske, zatim Slovenije, Hrvatske, Koreje, Mađarske, Slovačke i Češke. Osim što je Zenit jedan od arhitektonski najatraktivnijih hotela na Jadranskoj obali, Lakića pitamo čime taj hotel još privlači goste.

''Favorit naše ponude je korektan odnos prema gostima, raznolika ugostiteljsko-turistička ponuda, kvaliteta i raznolikost hrane te realan odnos cijene i kvalitete usluga. Za isto novca u Zenitu ćete dobiti više'', kazao je Lakić.

Kopirati
Drag cursor here to close