Nekretnine

Sprema se zemljište za gradnju mosta u Počitelju

Gospodarstvo / Flash | 15. 04. 2016. u 12:09 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Javnom poduzeću Autoceste FBiH d.o.o. Mostar data je suglasnost za korištenje 32 nekretnine označene kao javno dobro i upisane u zemljišnoknjižnom ulošku 936 k.o. SP Šurmanci.

Status ovih zemljišnih čestica ostaje nepromijenjen i one ostaju upisane u zemljišnoknjižnu evidenciju kao javno dobro. Suglasnost Vlade potrebna je radi ulaska u posjed i izvođenja zahvata na nekretninama zbog izgradnje mosta „Počitelj” na dionici autoceste Zvirovići (Međugorje) - Počitelj na Koridoru Vc.

Naime, elaboratom eksproprijacije za potrebe izgradnje dionice Počitelj – Zvirovići (Međugorje) obuhvaćene su i nekretnine označene kao javno dobro, a koje se nalaze u neposrednoj blizini rijeke Neretve i, na osnovu Zakona o vodama, predstavljaju javno vodno.

Davanjem na korištenje zemljišnih čestica uređeni su, bez naknade, međusobni odnosi između Federacije BiH i Autocesta Federacije BiH.

Inače, Vlada Federacije Bosne i Hercegovine je na današnjoj 49. sjednici donijela više odluka i zaključaka koji se odnose na izgradnju cestovne infrastrukture u Federaciji BiH.

Tako je donesena Odluka o pristupanju realizaciji projekta izgradnje dionice autoceste Drivuša - Donja Gračanica, poddionica Klopče - Donja Gračanica (izlaz iz tunela Pečuj) na Koridoru Vc.

Izgradnja i nadzor nad izgradnjom ove poddionice, u ukupnoj dužini od 5,78 kilometara, bit će financirani iz sredstava osiguranih zajmovima OFID-a i EBRD-a u iznosu od 36 milijuna eura, u skladu s inicijativom i zahtjevom JP Autoceste Federacije BiH.

Na današnjoj sjednici Vlada FBiH je upoznata s informacijom JP Ceste Federacije BiH da za Projekt „Modernizacija magistralnih cesta u FBiH” budu osigurana kreditna sredstva kod Svjetske banke - Međunarodne banke za obnovu i razvoj (IBRD) u iznosu do 58 milijuna eura.

Kopirati
Drag cursor here to close