Milićević

Sprema se rebalans, ako ne bude stranog novca

Gospodarstvo / Flash | 16. 06. 2015. u 13:41 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Federalna ministrica financija Jelka Milićević i pomoćnici ministrice u Federalnom ministarstvu financija razgovarali su s predstavnicima misije Međunarodnog monetarnog fonda (MMF), koju predvodi Ron van Rooden.

Razgovaralo se o izvršenju Proračuna za Federaciju i za niže razine vlasti za prvih pet mjeseci 2015. godine te kriteriji izvršenja, kao i o planovi za Proračun FBiH za sljedeću godinu.

Također je bilo govora i o glavnim ciljevima Vlade FBiH u pogledu fiskalnih reformi, strukturalnim reformama, mirovinama ostvarenim pod povoljnijim uvjetima, prihodima, rashodima i financiranju, te njihovim revidiranim projekcijama, izdavanju trezorskih zapisa i obveznica Vlade FBiH, tekućoj likvidnosti, neizmirenim obvezama prema PIO/MIO i neizmirenim obvezama iz prošle godine.

Milićević je istaknula kako se radi na izradi rebalansa Proračuna FBiH za ovu godinu u skladu s realnim prihodima i izvjesnim izvorima financiranja, ukoliko izostanu sredstva međunarodnih financijskih institucija koja su planirana u Proračunu FBiH za 2015. godinu.

Misija Međunarodnog monetarnog fonda boravi u Bosni i Hercegovini od 10. do 24. lipnja kako bi s predstavnicima vlasti razgovarala o mogućem novom aranžmanu s MMF-om, a uvjet za njegovo dobivanje je usvajanje i potpisivanje Reformske agende za Bosnu i Hercegovinu, priopćeno je iz Federalnog ministarstva financija.

Kopirati
Drag cursor here to close