Sastanak u Trebinju

Sporazum Elektroprivreda HZHB i RS: Obostrana korist kroz suradnju u Hercegovini

Gospodarstvo / Flash | 17. 04. 2016. u 12:19 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Direktori Elektroprivrede Republike Srpske i Elektroprivrede Hrvatske zajednice Herceg Bosne u Trebinju su potpisali okvirni Sporazum o suradnji koji će omogućiti efikasniji rad dvije elektroprivrede.

Direktor Elektroprivrede Republike Srpske Željko Kovačević rekao je novinarima da će ovaj sporazum donijeti odlične benefite i regulirati međusobne odnose ovih susjednih elektroprivreda, izražavajući nadu da će uskoro biti potpisan ugovor koji će omogućiti dugoročnu uspješnu suradnju i precizno definirati odgovornost svakog poduzeća.

"Na ovaj način efikasnije upravljamo vodama, efikasnije proizvodmo električnu energiju i izvlačimo sve benefite takve proizvodnje i upravljanja vodama na prostoru Hercegovine", istaknuo je Kovačević.

Direktor Elektroprivrede HZHB Marinko Gilja rekao je da je ovaj sporazum veoma značajan korak za unapređenje odnosa.

"On će biti jedan novi poticaj i zamajac u odnosima dvije elektroprivrede i nadam se da ćemo prevazići sve probleme koji su do sada bili prisutni", rekao je Gilja, dodajući da će i jedna i druga elektroprivreda iznaći kompromis da se dođe do najboljeg i najkompletnijeg rješenja za dobrobit i jednih i drugih.

On je istaknuo da je najvažniji dio Sporazuma reguliranje vodotokova u zimskom razdoblju i da će na taj način biti spriječene poplave domaćinstava i oranica u slivovima rijeka.

Gilja je napomenuo da će na taj način svatko odgovarati za svoj dio nesavjesnog poslovanja.

Potpisivanju Sporazuma nazočili su direktori zavisnih energetskih poduzeća i zastupnici iz Hercegovine.

Kopirati
Drag cursor here to close