HBŽ

Spora sanacija cesta

Gospodarstvo / Flash | 03. 09. 2015. u 11:29 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vlada Hercegbosanske županije (HBŽ) je na danas održanoj sjednici donijela Izvješće o radu županijske Vlade za 2014. godinu, kao i Program rada Vlade za 2015. godinu te ih uputila u skupštinsku proceduru na daljnje postupanje.

Razmatrana je Informacija o realizaciji Programa investiranja kreditnih sredstava namijenjenih općini Drvar i općini Livno.

Naime, Programom investiranja kreditnih sredstava navedenim općinama predviđeno je financiranje projekata cestovne infrastrukture lokalne kategorije iz realiziranih kreditnih sredstava u iznosu od 700.000 KM. Iznos sredstava je podijeljen na način da se sa 600.000 KM financiraju odobreni projekti u općini Drvar, a sa 100.000 projekti u općini Livno. Prilikom razmatranja ove točke dnevnoga reda utvrđeno je da se realizacija samog Programa provodi veoma sporo što dokazuje i činjenica da je do sada realizirano samo 37 posto Programa, odnosno 263.378,90 KM.

Stoga je Vlada donijela zaključak kojim od Uprave za ceste Hercegbosanske županije traži da sačini cjelovitu informaciju o provedbi kreditnih sredstava za financiranje kapitalnih investicija u oblasti cesta u Hercegbosanskoj županiji, a najkasnije do siječnja 2016. godine.

Vlada je donijela odluku o razrješenju ravnatelja Srednje strukovne škole Tomislavgrad Ante Kelave, zbog isteka četverogodišnjeg mandata, te za novog ravnatelja ove škole imenovala Stanka Čambera na mandatno razdoblje od četiri godine.

Razmatrano je i usvojeno Izvješće o radu Stručnog povjerenstva u predmetu utvrđivanja uvjeta koje moraju ispunjavati objekti koji proizvode hranu životinjskog podrijetla i Prijedlog rješenja o pravu na naknadu, naknadi i visini naknade, temeljem kojega će naknada za rad u ovome radnom tijelu biti isplaćena samo vanjskom članu.

Na osobni zahtjev v.d. ravnateljice Agencije za privatizaciju HBŽ-a Tihane Pranjić iz Tomislavgrada, Vlada je donijela rješenje o njenom razrješenju te rješenjem imenovala novog v.d. ravnatelja Agencije za privatizaciju Ivice Bodulušića iz Livna, na mandatno razdoblje od tri mjeseca.

Kopirati
Drag cursor here to close