Edukacija

Sparkasse bank sa 20.000 KM pomaže žene žrtve nasilja u pokretanju biznisa

Gospodarstvo / Flash | 02. 04. 2014. u 16:29 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sparkasse Bank je podržala projekat 'Reci NE nasilju, reci DA ekonomskoj nezavisnosti' kojeg provodi Udruženje INFOHOUSE i Fondacija CURE, a u cilju ekonomskog osnaživanja žena žrtava nasilja na području Zenice i Sarajeva.

Cilj projekta je bio da se nezaposlenim ženama koje su preživjele nasilje pomogne u ekonomskoj nezavisnosti kroz dodjelu grantova za pokretanja vlastitih malih biznisa. Osim novčane pomoći žene su prošle edukaciju iz oblasti menadžmenta i marketinga koju su za njih organizirali uposlenici Sparkasse Bank.

Cilj edukacije je bio stjecanje osnovnih znanja neophodnih za pokretanje i upravljanje vlastitog biznisa. Ukupno 22 žene koje su prošle edukaciju su imale priliku da svoj biznis predstave na mini sajmu posebno organiziranom za njih, te upoznaju određeni broj gospodarstvenika koji su došli na sajam sa svojim proizvodima i uslugama.

Ženama se na sajmu ispred Sparkasse Bank obratio i Izvršni Direktor Amir Softić obećavši kontinuiranu podršku na polju edukacije sa ciljem da sudionice ovog projekta svoje biznise vode što uspješnije.

Kopirati
Drag cursor here to close