Na jedno ušlo...

Kome Grad uklanja terase? Kafići se vraćaju na parking

Pub Špago vratio ugostiteljsku opremu na parking
Gospodarstvo / Flash | 15. 06. 2021. u 13:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iako je prije nepunih mjesec dana morao skloniti ugostiteljsku opremu s javnog parking mjesta, Pub Špago u Zaliku ju je vratio kao da ranijeg inspekcijskog rješenja i uklanjanja nikada nije ni bilo.

Iz graske inspekcije jutros su nam rekli kako nemaju ove informacije, te da će inspekcija svakako izaći na teren.

Bez odobrenja

Podsjetimo, ranije smo pisali da su gradu dva objekta koja ne mogu dobiti odobrenje za zauzimanje javne površine koja u svojoj naravi predstavlja parking, a to su Caffe bar Hemingway u Zagrebačkoj ulici i Pub Špago u Zaliku.

''Činjenično, odlukom o privremenom zauzimanju javnih površina propisano je na kojim se površinama ne može dati odobrenje za privremeno zauzimanje javnih površina, između ostalog ne može se dati odobrenje za parking prostore, odnosno uređena parking mjesta. Tu se može dozvoliti postavljanje bilo kakvih predmeta, pa tako i ugostiteljske opreme kakva je predmet nadzora naših inspektora bio Caffe bar Hemingway i Pub Špago'', kazala je ranije za naš portal Jesenka Mahinić, šefica službe za Inspekcijske poslove Grada Mostara.

I Caffe bar Hemingway i pub Špago su isti dan 28. svibnja morali ukloniti ugostiteljsku opremu s parking mjesta, no i Caffe Bar Hemingway nije u potpunosti izvršio uklanjanje. U ovom je baru ugostiteljska oprema ostala između parkirnih mjesta pa je parkiranom automobilu gotovo nemoguće otvoriti vrata, a da ne udari u ugostiteljsku opremu.

Inače, Komunalni redari su od 25. do 31. svibnja obavili nadzor u predmetima zauzimanja javnih površina bez odobrenja od strane nadležnog organa te izvršili obilazak 98 ugostiteljskih objekata na području Grada.

Svatko po svome

Grad Mostar, i njegova služba za inspekcijske poslove, krenula je u šire aktivnosti kojima žele ulice Mostara dovesti u red. Od poziva građanima da uklone nelegalno postavljene prepreke na javnim površinama, pozvali su građane i da zatraže dozvole ili legalizaciju gdje je to moguće, a krenuli su i u akcije uklanjanja nelegalno postavljenih prepreka, ugostiteljske opreme, starih i oštećenih automobila... Predstavljeni su i komunalni redari koji bi trebali nadzirati poštivanje komunalnog reda s ciljem pravilnog uređenja, održavanja, korištenja, zaštite i očuvanja javnih površina. 

No uzalud, čini se kako aktivnosti i 'strogoća' Grada, ne znači puno našim građanima niti vlasnicima ugostiteljskih objekata, jer izgleda da su svi naviknuti provoditi svoje odluke.

Kopirati
Drag cursor here to close