DNS

Smjena rukovodstva Elektroprivrede ukoliko dođe do poskupljenja struje u RS-u

Gospodarstvo / Flash | 20. 06. 2015. u 17:47 M.A.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Demokratskog narodnog saveza (DNS) Marko Pavić tvrdi da je ta stranka, iako je dio vladajuće većine u Republici Srpskoj (RS), protiv poskupljenja struje i poduzet će mjere da do toga ne dođe, uključujući i veto na odluku „Elektroprivrede RS“ na povećanje cijene električne energije i smjenu rukovodstva tog javnog poduzeća.

''DNS ostaje čvrsto pri stavu da nema poskupljenja struje u RS'', rekao je Pavić novinarima, ali potvrđuje da neće prihvatiti zahtjev opozicije u RS da se na posebnoj sjednici parlamenta raspravlja o poskupljenju struje u RS, jer, tvrdi, opozicija želi time 'manipulirati i politikantski sebe predstaviti kao zaštitnika građana i privrede''.

Međutim, kazao je, u DNS-u žele da se u Narodnoj skupštini RS-a raspravlja o smjeni članova Regulatorne komisije za energetiku u RS, koji su donijeli odluku o poskupljenju struje u RS-u, od 1. sprnja, i to za domaćinstva od 9,4 posto i za privredu od 10 do 12 posto.

Ipak, četvorici od ukupno pet članova te komisije već je istekao mandat.

''Od Vlade će DNS tražiti da obaveže predstavnike državnog kapitala u „Elektroprivredi RS“ da stavi veto na svaku odluku o poskupljenju struje. To su realne i konkretne mjere i to ćemo i tražiti'', tvrdi Pavić.

Ukoliko, ipak, dođe do poskupljenja struje u RS, tražit će, kazao je, kompletnu smjenu i u „Elektroprivredi RS“, kako bi novo rukovodstvo promijenilo tu odluku.

Pavić je potvrdio da postoji prostor da se unaprijedi rad 'Elektroprivrede RS-a', ali je protiv privatizacije tog i drugih resursa u RS.

Kopirati
Drag cursor here to close