Sastanak

Slovaci žele izravnu suradnju s mostarskim tvrtkama

Gospodarstvo / Flash | 14. 02. 2015. u 07:22 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na sastanku između predstavnika Gospodarske komore Grada Mostara, predstavnika Međunarodnog sajma gospodarstva u Mostaru i delegacije Slovačke Republike se razgovaralo o temama od primarnog značaja za društveno-ekonomski razvoj Grada Mostara i cijele gospodarske regije Hercegovina.

Domaćine su predstavljali Dalibor Miloš, predsjednik, i Andrea Čordaš, voditeljica međunarodnih odnosa Komore Grada Mostara.

Sastanku su u ime Mostarskog sajma prisustvovali direktorica Dalfina Bošnjak, kao i stručni suradnik za vanjske poslove Damir Džeba, dok su delegaciju Slovačke Republike činili veleposlanik Ján Pšenica, njegov zamjenik Viktor Borecký, kao i Rajko Zelenika, počasni konzul Slovačke u BiH.

Glavna tema razgovora bila je produbljivanje suradnje između tvrtki u vlasništvu BiH građana i slovačkih kompanija.

Članovi slovačke delegacije izrazili su spremnost na zagovaranje jače izravne poslovne suradnje između tvrtki s područja Grada Mostara i cijele gospodarske regije Hercegovina sa poduzećima iz Slovačke Republike.

Istaknuli su pritom i kako se dosta slovačkih tvrtki neprestance zanima za ulaganja u različite gospodarske sektore u BiH, pri čemu im je najprivlačnije područje obnovljivih izvora energije.

Direktorica Međunarodnog sajma gospodarstva u Mostaru, Dalfina Bošnjak, izložila je mogućnosti i daljnje uspješne suradnje slovačkih tvrtki i Mostarskog sajma, te zahvalila članovima slovačke delegacije na dosadašnjoj potpori u poticanju slovačkih tvrtki za izlaganje na mostarskom sajmu.

Članovi slovačke delegacije kazala su kako će svakako nastaviti pružati svoju dosadašnju potporu Sajmu i kako oni i dalje imaju interes za široku suradnju.

Predsjednik Gospodarske komore Grada Mostara Dalibor Miloš kazao je članovima slovačke delegacije kako je Komora spremna poduprijeti sve pozitivne inicijative u području lokalnog i regionalnog gospodarskog razvoja.

Ističući zadovoljstvo što upravo Komora Grada Mostara ima čast ugostiti slovačko izaslanstvo, Miloš je izrazio nadu da će protok informacija između slovačkih tvrtki i tvrtki članica Komore od sada biti redovan i učinkovit. Istaknuo je bezrezervnu spremnost na buduću suradnju, te naglasio važnost i ulogu realnog sektora u stvaranju europske budućnosti Bosne i Hercegovine, priopćeno je iz Gospodarske komore Grada Mostara.

Kopirati
Drag cursor here to close