Prodaja stanova

Slobodan Pavlović traži odlazak u SAD da proda imovinu i spasi banku

Gospodarstvo / Flash | 10. 08. 2016. u 06:29 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Slobodan Pavlović, vlasnik Pavlović banke, od Tužiteljstva BiH traži odlazak u Ameriku zbog lošeg zdravlja i zbog novca koji može dobiti prodajom više tisuća stanova koje posjeduje u Chicagu.

Kako doznaje N1, tim novcem bi spasio svoju banku, koja se našla na udaru pravosuđa i medija, nakon otkrića da je predsjednik Republike Srpske, Milorad Dodik, novcem ove banke kupio vilu u Beogradu.

Izvor blizak Slobpdanu Pavloviću za N1 otkriva da bi uskoro moglo doći do nagodbe s glavnim tužiteljem Goranom Salihovićem, koji bi mogao odobriti njegov odlazak u Chicago.

Isti sugovornik je prenio zabrinutost Pavovića zbog pritiska institucija Republike Sprske na poslovanje njegovih tvrtki, koje zapošljavaju 800 radnika.

Odlaskom u Ameriku, Slobodan Pavlović bi mogao skupiti deset milijuna maraka potrebnih za spas svog posla od čega bi, kako kaže, imala korist ekonomija Republike Srpske i BiH.

Podsjećamo, vlasnik Pavlović banke uhićen je i saslušan u okviru istrage koju vodi Tužiteljstvo BiH, a u vezi s kreditom koji je ova banka dala Miloradu Dodiku za kupovinu vile u Beogradu.

Protiv Slobodana Pavlovića na snazi su mjere zabrane, koje uključuju i ograničeno kretanje, zbog čega nije u mogućnosti da putuje izvan zemlje.

Kopirati
Drag cursor here to close