Obavijest

Sliv Jadranskog mora: Moguća izlijevanja vodotoka iz korita

Uslijed obilnih padalina koje se očekuju na slivu Jadranskog mora, lokalno su moguća izlijevanja vodotoka iz korita
Gospodarstvo / Flash | 09. 01. 2023. u 12:58 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Uprava za civilnu zaštitu i vatrogastvo HNŽ-a objavila je na svom službenom Facebook profilu kako se uslijed obilnih padalina koje se očekuju na slivu Jadranskog mora, lokalno moguća izlijevanja vodotoka iz korita.
 
''Uslijed obilnih padalina koje se očekuju na slivu Jadranskog mora, lokalno su moguća izlijevanja vodotoka iz korita. Hidrološka prognoza se odnosi na pritoke srednjeg i donjeg dijela sliva rijeke Neretve i sliv rijeke Cetine (Zapadni krš)'', navode na stranici.
 
 
Podsjetimo, za područje Livna danas je na snazi narančasti meteoalarm zbog očekivanih udara vjetra i mjestimično jake kiše.

Prognozirana je brzina vjetra između 40 i 60, lokalno i do 70 kilometara na sat, a očekivana količina padalina između 30 i 60, mjestimično do 80 litara po metru kvadratnom, navodi Federalni hidrometeorološki zavod.

Stanovnici se upozoravaju na moguće manje smetnje u aktivnostima na otvorenom i krhotine koje nosi vjetar, kao i na moguće plavljenje imovine i prometnica.

Za ostale dijelove BiH danas je na snazi žuti meteoalarm zbog udara vjetra, koji će biti izraženiji na području Mostara i Bihaća, gdje će puhati lokalno i do 70 kilometara na sat. Na području Mostara očekuje se da će pasti između 20 i 40, lokalno do 60 litara kiše po četvornom metru, a u popodnevnim sati prognozirana je i grmljavina. 
Kopirati
Drag cursor here to close