''Zajedničko nastupanje''

Skup na Kupresu: Potrebno je udruživanje hrvatskih medija u BiH

Razgovarano je o zaštiti interesa kako hrvatskih novinara, tako i medija koji sadržaj produciraju na hrvatskom jeziku i imaju prohrvatsku uređivačku politiku.
Gospodarstvo / Flash | 29. 04. 2018. u 14:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Potrebno je stvoriti udrugu hrvatskih medija u BiH, koja bi zastupala interese svih hrvatskih medijskih kuća u BiH, jedan je od zaključaka skupa hrvatskih novinara u BiH koji su se u nedjelju okupili na Kupresu.

Tom prilikom podržana je i već postojeća inicijativa o formiranju Društva hrvatskih novinara u BiH, piše Dnevnik.ba.

Razgovarano je o zaštiti interesa kako hrvatskih novinara, tako i medija koji sadržaj produciraju na hrvatskom jeziku i imaju prohrvatsku uređivačku politiku.

"Hrvatski mediji u BiH postoje zbog hrvatskoga naroda u ovoj zemlji. Svoje sadržaje proizvodimo na hrvatskom jeziku i to je jedna od naših osnovnih međusobnih poveznica. U tom smislu dijelimo i neke temeljne zajedničke interese koje želimo zajednički i zastupati", jedan je od zaključaka oko kojeg su se usuglasili hrvatski medijski profesionalci u BiH, piše Dnevnik.ba.

Novinari su u sklopu skupa odali počast i zapalili svijeće na spomeniku Robertu Zadri i palim braniteljima iz Vukovara koji su poginuli na Kupresu.

Istaknuta i potreba bolje suradnje među medijima u cilju boljeg pozicioniranja na marketinškom tržištu.

Kako piše Dnevnik.ba, susret je bio neformalnog karatera, a na Kupres su došli hrvatski novinari, urednici i vlasnici medija iz Žepča, Vareša, Usore, Orašja, Odžaka, Busovače, Kiseljaka, Tomislavgrada, Livna, Kupresa, Ljubuškog, Posušja i Mostara.

Kopirati
Drag cursor here to close