devizne štediše

Skrbništvo Ljubljanske banke obradilo samo četiri od 1.000 zahtjeva iz BiH

Gospodarstvo / Flash | 05. 12. 2015. u 16:25 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Udruženje za zaštitu deviznih štediša u Bosni i Hercegovini upozorilo je da štediše Ljubljanske banke ne mogu od Federalnog ministarstva financija i Agencije za privatizaciju u FBiH dobiti dokumentaciju i podatke potrebne za naplatu potraživanja od Slovenije.

Tim povodom predstavnici Udruženja upriličit će pres-konferenciju u nedjelju, 6. prosinca, a kako navode od oko tisuću zahtjeva datih Skrbništvu Ljubljanske banke koje su podnijeli od 9. rujna članovi Udruženja do petka 4. prosinca Skrbništvo je obradilo svega četiri zahtjeva.

Iz Udruženja tvrde da Agencija za privatizaciju u FBiH i Federalno ministarstvo financija odbijaju dati podatak, na zahtjev štediše, koliko je štediša deviznu štednju potrošilo u privatizaciji.

''Agencija za privatizaciju u FBiH na zahtjev štediše dostavlja dokumentaciju koju, ukoliko je štediša pošalje u Sloveniju, neće moći naplatiti svoju štednju. Federalno ministarstvo financija uskraćuje podatak štedišama o utrošenoj deviznoj štednji u privatizaciji'', priopćili su iz Udruženja.

Također, dodaju da Agencija za zaštitu osobnih podataka je konstatirala da je Bosna i Hercegovina dužna izvršavati Zakon koji je donijela Slovenija na štetu svojih građana.

Kopirati
Drag cursor here to close