Srpska

Skloniti radnike sa sunca

Gospodarstvo / Flash | 07. 07. 2015. u 12:07 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Savez sindikata Republike Srpske uputio je apel ministru rada i boračko-invalidske zaštite Milenku Savanoviću i predsjedniku Unije udruženja poslodavaca RS Dragutinu Škrebiću, da učine sve što je u njihovoj nadležnosti i pozovu poslodavce da u najtoplijem dijelu dana obustave rad na otvorenom i radnike sklone na sigurnije mjesto.

''Zbog nezapamćenih vrućina koje ovih dana vladaju, a koje su predviđene i za sljedeće dane u srpnju i kolovozu, u ovakvim uvjetima gotovo je nemoguće obavljati bilo kakav posao ili boraviti na otvorenom, a što potvrđuju svakodnevni apeli liječnika'', naglašava se iz Saveza sindikata RS.

Također, mole resornog ministra i predsjednika Unije poslodavaca da skrenu pažnju poslodavcima koji rad obavljaju u zatvorenom prostoru da osiguranju uslove koji će omogućiti rad u rashlađenim prostorijama, te da na taj način prilagode rad podnošljivim uvjetima za radnike.

''Svaki izgubljeni sat radnici Republike Srpske će nadoknaditi, ali izgubljeno zdravlje, a da ne govorimo o životima radnika, nitko ne može vratiti'', upozorava Savez sindikata RS.

Očekuju puno razumijevanje te podsjećaju da je zaštita na radu i obveza poslodavaca koja se u potpunosti mora ispoštovati.

Kopirati
Drag cursor here to close