Ružan prikaz

Široki Brijeg: Ispilana stabla završila u rijeci Lištici

Nimalo lijep prizor zatekli smo u dijelu Ulice Stjepana Radića u Širokom Brijegu.
Gospodarstvo / Flash | 16. 03. 2018. u 13:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nepoznata osoba, ili više njih, ispilala je nekoliko stabala uz obalu rijeke Lištice u Širokom Brijegu koja su pala u korito.

Zbog većeg protoka vode i vodostaja, dva stabla su završila na malom vodopadu dok se preostala veća stabla nalaze na sredini korita rijeke stvaravši ružan prikaz u dijelu Ulice Stjepana Radića, točnije u blizini zgrade Vlade ŽZH.

S obzirom da se od 16. do 18. ožujka očekuje znatno povećanje vodostaja Lištice i vrhunac vodenog vala, postoji mogućnost da voda odnese stabla do užeg dijela korita čime bi dodatno bilo otežano njihovo izvlačenje.

Upravo zbog povećanog vodostaja izvlačenje stabala u ovim trenucima je riskantno i opasno, a kako neslužbeno doznaje Bljesak.info, planirano je čišćenje korita rijeke Lištice na ljeto.

Podsjećamo, posljednja veća akcija čišćenja korita rijeke Lištice održana je u kolovozu 2015. godine kada je skupina od 20-ak aktivista očistila korito i šetnicu od akvadukta do Ulice Stjepana Radića. Akciju su tada organizirali Društvo sportskih ribolovaca ''Borak'', Gorska služba spašavanja Široki Brijeg, Udruga EKO ZH te Hrvatsko planinarsko društvo''‘Čvršnica'' Široki Brijeg.

Kopirati
Drag cursor here to close