Tvrtka nije ispoštovala uvjete

Široki Brijeg će morati iz drugog pokušaja kupiti vatrogasno vozilo

Vozilo koje je nudila tvrtka nije odgovaralo opisu u pismenoj ponudi koju su dostavili Gradu
Gospodarstvo / Flash | 24. 11. 2017. u 13:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Grad Široki Brijeg je u svibnju 2017. godine obećao svojim vatrogascima kupnju navalnog vatrogasnog vozila - cisterne.

Obećanje je dano prilikom primopredaje interventnog pick-up vozila te se Grad bacio u potragu za onime što vatrogasci odavno zaslužuju. Ubrzo je i raspisan natječaj te pronađena tvrtka koja bi isporučila vozilo, no ispostavilo se da ponuđeno vozilo nije odgovaralo onome kako su u ponudi naveli iz tvrtke.

''Međutim, kako smo već prije govorili, nabavka vozila ovisi od natječajne procedure. Vozilo koje nam je ponuđeno nije odgovaralo uvjetima iz natječaja. Stoga, do kraja tekuće godine ili početkom sljedeće godine, raspisat ćemo natječaj za nabavku vozila kako bi vatrogasna postrojba bila spremna za novu sezonu'', izjavili su za Bljesak.info iz Gradske uprave Široki Brijeg.

Podsjećamo, širokobriješki vatrogasci raspolažu s dvjema zastarjelim vatrogasnim cisternama koje su odavno zaslužile mjesto u muzeju, a najstarija od njih je iz 1978. godine. U svibnju su dobili interventni pick-up iz 2011. godine, a od Vlade ŽZH bi početkom 2018. trebali dobiti još jedno vozilo.

''Zbog povećanja sigurnosti i spremnosti vatrogasne postrojbe odlučili smo se na kupovinu vatrogasnog vozila. Grad Široki Brijeg je u proteklom razdoblju radio na osiguranju financijskih sredstava za kupnju navalnog vozila - cisterne'', zaključili su iz Gradske uprave.

Kopirati
Drag cursor here to close