Glavni odbor

Sindikati zaprijetili Vladi

Gospodarstvo / Flash | 20. 05. 2016. u 10:08 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjedništvo Glavnog odbora Saveza samostalnih sindikata BiH je na izvanrednoj sjednici 18. svibnja godine usvojilo zahtjeve koji će biti upućeni prema Vladi Federacije BiH, priopćeno je danas iz Sindikata BiH.

SSSBiH zahtijeva od Vlade FBiH da hitno i bezuvjetno izvan snage stavi Rješenje o oglašavanju ništavim rješenja o upisu i o promjeni upisa u Registru udruženja FBiH Samostalnog sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja Federacije BiH, te da se odmah objave sva rješenja o reprezentativnosti sindikata u Službenim novinama FBiH i otpočnu pregovori za usklađivanje granskih kolektivnih ugovora.

U slučaju da ovi zahtjevi ne budu ispunjeni, Predsjedništvo je Glavnom odboru uputilo na usvajanje Odluku o nesudjelovanju izaslanstva SSSBiH u Ekonomsko-socijalnom vijeću FBiH, a koja je i usvojena od najvišeg organa SSSBiH između dva kongresa.

''Nadamo se da će Vlada FBiH pokazati spremnost da se ponaša kao istinski socijalni partner sindikatima i na taj način izbjeći daljnje usložnjavanje situacije do čega će neminovno doći ukoliko budemo primorani povući se iz rada Ekonomsko-socijalnog vijeća za teritoriju FBiH'', priopćila je Služba za informisanje Sindikata BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close