HNŽ

Sindikat predlaže potpisivanje novih kolektivnih ugovora

Gospodarstvo / Flash | 10. 06. 2014. u 12:44 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Vlada HNŽ-a i dalje nastoji provoditi uštede kroz pokušaje linearnog smanjenja plaća, bez argumentiranih i jasnih dokaza, što je to učinila na povećanju prihodovne strane, na svojim uštedama i štednji ministarstava. Najveća ušteda bila bi potpisivanje novih kolektivnih ugovora, koji bi učinili bespredmetnim nekoliko tisuća radnih sporova, koje uposleni redovito dobivaju, pa se iz Proračuna samo za isplatu kamata odlijevaju milijuni maraka'', navedeno je u priopćenju za javnost nakon Skupštine Nezavisnog sindikata državnih službenika i namještenika u organima državne službe HNŽ.

Nezavisni sindikat i dalje nije zadovoljan spremnošću Vlade HNŽ na dijalog. Održano je nekoliko sastanaka bez vidljivih rezultata, a završeni nacrti zakona o državnim službenicima i namještenicima i onaj o plaćama, proslijeđeni Vladi, još nisu razmatrani, pa je zaključeno kako će ih sindikat proslijediti izravno Skupštini.

Skupština je usvojila Izvještaj o radu i Financijski izvještaj za 2013., plan rada i Financijski plan za 2014. godinu, te izmjene i dopune Pravilnika o uposleničkoj solidarnosti.

Istaknut je dosta pasivan odnos članstva i podružnica prema sindikalnim aktivnostima, pa je zaključeno kako organizacijsko i kadrovsko jačanje ima prioritet u narednim aktivnostima.

''Bez obzira na sve poteškoće, može se konstatirati kako smo u protekloj godini imali dobre rezultate rada, što nam je dobra osnova za još bolje rezultate'', navodi se u priopćenju Nezavisnog sindikata državnih službenika i namještenika u organima državne službe HNŽ.

Kopirati
Drag cursor here to close