PPDIVUT

Sindikalisti traže ostavku svih vlada u BiH

Gospodarstvo / Flash | 08. 08. 2014. u 17:39 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tijekom današnjih aktivnosti Glavnog odbora Sindikata PPDIVUT u BiH, održanih u Potočarima kod Srebrenice zajedno sa sindikalnim koordinacijskim odborima u grupacijama sa zajedničkim porijeklom kapitala ("Sarajevska pivara" i MIMS i grupacija AS GROUP Jelah-Tešanj), vlade na svim razinama u BiH pozvane su da zbog neučinkovitosti odmah podnesu ostavke iz moralnih razloga, a da do predstojećih listopadskih izbora u zemlji rade u tehničkom mandatu.

Broj nezaposlenih i stopa siromaštva u stalnom su porastu i može se govoriti o kretanju BiH ka dužničkom ropstvu, rečeno je tijekom ovih sindikalnih aktivnosti u Potočarima.

Razmotren je vrlo težak status radnika u cijeloj BiH, posebno u poljoprivredno-prehrambenom sektoru i zaključeno da su takvom stanju najviše doprinijeli nestručni i nesposobni menadžeri, priopćio je Sindikat PPDIVUT.

Sindikalci smatraju da takvi menadžeri rade u sprezi s nekim predstavnicima aktualne vlasti, na svim razinama, a da su posljedice toga brojni stečajevi, tisuće izgubljenih radnih mjesta i deseci tisuća potpuno obespravljenih radnika bez minimuma zdravstvene zaštite.

Sindikat PPDIVUT se zalaže za rasterećenje proizvodnje, protiv je novog zaduživanja BiH i traži da iz pokretanja i razvoja proizvodnje i novih zapošljavanja bude osigurana nova vrijednost, a time i sredstva za funkcioniranje države.

Kopirati
Drag cursor here to close