Novi/stari načelnik

Šimunović: Položaj općine Ravno daje optimizam za razvoj čitavog područja

Gospodarstvo / Flash | 05. 10. 2016. u 08:20 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Aktualni načelnik općine Ravno Andrija Šimunović, kojeg su građani po peti put izabrali za tu funkciju, istaknuo je kako su prioriteti te općine u nadolazećem razdoblju nastavak infrastrukturnih projekata, te razvoj turizma i poljoprivrede.

''Kada dobijete povjerenje svojih birača po peti put, čak i kroz uvjerljivu izbornu pobjedu, mislim da je to rezultat povjerenja i prepoznavanja svih onih projekata koji su se do sada realizirali i koji se još uvijek realiziraju na dobrobit stanovnika koji žive na ovim prostorima, kao i svih naših gostiju, pa i šire'', kazao je Šimunović.

Govoreći o infrastrukturnim projektima, istaknuo je kako su trenutno u fazi realizacije dva velika projekta u vodoopskrbi.

Jedan od njih je izgradnja druge faze vodovoda Turkovići - Trebinja, dok je drugi projekt povezivanje južnog dijela općine Ravno s prostora juga Hrvatske te izgradnja svih objekata za buduće funkcioniranje tog vodopskrbnog sustava.

U posljednje vrijeme, dodao je, velike napore ulažu i u razvoj turizma, prvenstveno preko špilje Vjetrenica, koja je temelj tog razvoja, a među najvažnijim projektima je svakako i i valorizacija željezničke pruge, odnosno bivšeg ćire, koja ide od Čapljine, preko Hutova i Ravnog prema Konavlima.

''Svi ti projekti bi bili jedna nova turistička ponuda našim gostima i nadam se da će se to realizirati u skorijem razdoblju, tako da ovaj prostor otvorimo prema jugu Hrvatske, ali i prema gostima iz BiH'', kazao je Šimunović.

Uz infrastrukturne projekte i razvoj turizma, Šimunović ne zaboravlja ni poljoprivredu i stvaranje što boljih i konkretnijih uvjeta za konkurentnu poljoprivrednu proizvodnju Popovog polja.

Govoreći o tome, naglasio je važnost projekata prekogranične suradnje koji se realiziraju na tom prostoru, navodeći kako se ti projekti odnose na povećanje konkurentnosti poljoprivrednih proizvođača, kao i kvalitetne ponude poljoprivrednih proizvoda.

''Naš položaj kojim pokrivamo krajnji jug BiH, u zaleđu čitavog prostora Dubrovačko-neretvanske županije, idealna je lokacija za sve ove spomenute aktivnosti i upravo te prednosti nam daju optimizam za razvoj čitavog ovog prostora'', zaključio je Šimunović.

Kopirati
Drag cursor here to close