Mesihovina

Siemens gradi vjetroelektranu u Tomislavgradu

Gospodarstvo / Flash | 14. 04. 2016. u 11:06 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Siemens Hrvatska potpisao je s javnim poduzećem Elektroprivreda Hrvatske zajednice Herceg Bosne iz Mostara, ugovor o isporuci 22 vjetroagregata za projekt vjetroelektrane (VE) Mesihovina, izvijestili su u četvrtak iz Siemensa Hrvatska.

Ugovor stupa na snagu 30. travnja, instalacija prvih agregata trebala bi započeti u proljeće 2017., a završetak projekta očekuje se početkom 2018. godine, navode iz Siemensa Hrvatska.

Ukupna snaga vjetroelektrane je 50,6 MW. Proizvodit će oko 165.000 MWh sati godišnje, što je dovoljno za opskrbu više od 50.000 kućanstava, prenijela je Hina.

VE Mesihovina prvi je projekt vjetroelektrane u BiH, a projekt pokreće JP Elektroprivreda HZ HB Mostar uz potporu razvojne banke KfW.

"Ponosni smo što kao hrvatska tvrtka i dokazani partner s međunarodnim iskustvom u iskorištavanju obnovljivih izvora energije možemo ponuditi svoje znanje i stručnost. Za BiH je ovo važan iskorak u smjeru razvijanja kapaciteta koji će zadovoljiti potrebu za kvalitetnom, učinkovitom i ekološki prihvatljivom opskrbom energijom", izjavio je predsjednik Uprave Siemensa Hrvatska i Siemensa BiH Mladen Fogec.

Kopirati
Drag cursor here to close