Kupres

ŠGD 'Hercegbosanske šume' ostvarilo dobit od 1 562 176 KM

Gospodarstvo / Flash | 09. 06. 2016. u 18:31 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

 Neto dobit koju je ŠGD "Hercegbosanske šume“ d.o.o. Kupres u 2015. godini ostvarilo iznosi 1 562 176 KM, priopćeno je iz ovog gospodarskog društva.

Sjednici Skupštine ŠGD "Hercegbosanske šume“ d.o.o. Kupres, održanoj u prostorijama Direkcije, nazočili su opunomoćenici u Skupštini, članovi Nadzornog odbora, Uprava Društva, direktor Odjela za internu reviziju te predsjednik Odbora za reviziju koji su i odlučili o raspodjeli te dobiti.

Prema njihovoj odluci od tog ukupnog iznosa 850.000 KM ide za dividendu vlasniku kapitala a to je Skupština Hercegbosanske županije, 505.676 KM je namjenjeno za akumuliranu dobit, 50.000 KM za donacije kao što su kulturne institucije i udruge, socijalne i humanitarne organizacije, vjerske zajednice, sportska udruženja i udruge građana dok su 156.500 KM namijenili za obveznu pričuvu.

Na istoj sjednici su usvojena financijska izvješća i izvješća o radu NO i Odbora za reviziju kao i bilance stanja sve za prošlu godinu.

O trenutnom stanju i događajima u ŠGD "Hercegbosanske šume" d.o.o. Kupres Skupštinu su tijekom sjednice informirali direktor Draško Brnić te Marko Đerek i Dragan Tomić, izvršni direktori.

Kopirati
Drag cursor here to close