Izgradnja

ŠGD Hercegbosanske šume Kupres: Dobri rezultati na izgradnji putne infrastrukture

Gospodarstvo / Flash | 12. 01. 2016. u 08:27 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Šumsko gospodarsko društvo (ŠGD) Hercegbosanske šume d.o.o Kupres u 2015. godini je izvršilo izgradnju i rekonstrukciju kamionskog puta u dužini od 11 km, izgradnju traktorskih vlaka (šumskih prometnica) u dužini od 46 km te su sudjelovali na održavanju kamionskog puta na dužini od 162 kilometra.

Prema izvješću koje je podnio Miro Papić, rukovoditelj službe za graditeljstvo unutar direkcije u Kupresu, u prethodnoj kalendarskoj godini izvršeni su građevinski radovi na održavanju protupožarnih putova na dužini od 9 km te rekonstrukciji protupožarnih putova od 8 km.

Osim toga, kako je naveo, od građevinskih radova izvršena je priprema i drobljenje krupnog kamenog materijala od 3.500 m3 dok su trenutno u fazi izvedbe još dva kamionska puta ukupne dužine 4 km, čiji nastavak izgradnje ovisi o vremenskim prilikama.

Osim redovitih poslova (niskogradnja) ŠGD Hercegbosanske šume vrši i ostale građevinske radove, tako da je u prošloj godini izvršena nabavka projektne dokumentacije za informativno-edukacijski centar u Livnu i adaptaciju prostora šumarije u Drvaru.

Po njegovim riječima nastavljene su aktivnosti s uređivanjem šumarskih kuća i okoliša oko šumarskih kuća u Kupresu i Tomislavgradu te je izvršena sanacija odlagališta Golubić u općini Livno.

Kopirati
Drag cursor here to close