''Plan za zaštitu''

Sektor voda u BiH: Ključne mjere odnose se na saniranje šteta nakon poplava

Akcijski plan za zaštitu od poplava i upravljanje rijekama u BiH provoditi do 2021.
Gospodarstvo / Flash | 06. 03. 2018. u 16:23 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vijeće ministara BiH usvojilo je Izvještaj Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa o provedenim aktivnostima na realizaciji Akcionog plana za zaštitu od poplava i upravljanje rijekama u Bosni i Hercegovini 2014 – 2017, za razdoblje lipanj 2016. - lipanj 2017. godine te donijelo više zaključaka kako bi se osigurala njegova potpuna provedba.

Produženo je vrijeme vrijednosti ovog akcijskog plana do kraja 2021. godine, kada je planirano donošenje planova upravljanja vodnim područjima u BiH u drugom planskom ciklusu, kao i upravljanja rizikom od poplava u cijeloj BiH.

Izvještaj daje pregled realiziranih aktivnosti u provođenju šest ključnih mjera i više od 20 podmjera u sektoru voda u BiH. Ključne mjere odnose se, između ostalog, na saniranje šteta nastalih od poplava, erozija i bujica u 2014. godini te usklađivanje sustava zaštite od poplava u BiH sa EU Direktivom o procjeni i upravljanju rizicima od poplava. Također, ove mjere usmjerene su na uspostavljanje hidrološkog prognoznog sustava u BiH te jačanje kapaciteta institucija nadležnih za upravljanje vodama i zaštitu od poplava u BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close